Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjesec dana japana

I princeze gledale hrvatske folkloraše

Lado u Japanu
FA Lado
12.03.2014.
u 16:14

Folklorni ansambl Lado je treći put bio u Japanu izvevši dvadeset i dva koncerta

Jedini hrvatski profesionalni folklorni ansambl, Lado, vratio se s japanskog gostovanja, koje je trajalo više od mjesec dana. U organizaciji japanske agencije Folklore report, ladovci u nastupili na čak dvadeset i dva koncerta te održali sedam folklornih radionica u osamnaest japanskih gradova diljem te daleke države.

Na završni koncert održan u National Olympic Memorial Youth Centeru u Tokiju došli su i predstavnici carske obitelji, i to princeza Akishino i njena kći princeza Kako. Princeza Akishino prošle je godine sa suprugom, bratom japanskog prijestolonasljednika Naruhita, posjetila Hrvatsku. Tada je u vili Prekrižje imala priliku slušati i pjev Ladarica.

Hrvatska veleposlanica u Japanu Mira Martinec izjavila je da posjet javnim priredbama nije nimalo uobičajena za pripadnike carske obitelji te je dolazak princeza Akishino i Kako na koncert Lada izuzetna čast i za ansambl i za Hrvatsku. Na jedan od prvih koncerata Lada u Tokiju došao je i japanski ministar pravosuđa Sadakazu Tanigaki. Na trećem gostovanju u Japanu pedesetak članova Lada izvelo je program koji daje dobar uvid u hrvatsku folklornu raznolikost, a na kojem su neke od najpopularnijih hrvatskih koreografija. Na putu je bilo i gotovo 1300 kilograma hrvatskih nošnji, od kojih su neke i muzejski primjerci.

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
16:56 12.03.2014.

Zašto se o takvim stvarima tako malo piše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije