Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit-predstava

"I konje ubijaju, zar ne?" ponovno na sceni HNK Zagreb

I konje ubijaju, zar ne?
arhiva VL
07.01.2011.
u 15:46

Predstavu je, po poznatom istoimenom romanu, režirala Ivica Boban, a glume Tomislav Stojković, Nikša Kušelj, Mladen Vasary, Žarko Potočnjak, Alma Prica...

U ponedjeljak 10. siječnja na scenu zagrebačkog HNK vraća se hit-predstava "I konje ubijaju, zar ne?". Nastala je prema istoimenom kratkom romanu Horacea McCoya, koji je  objavljen 1935. godine u Sjedinjenim Državama. Nadahnut je Velikom depresijom koja je vladala američkim i europskim kontinentom krajem dvadesetih i početkom tridesetih godina 20. stoljeća, nakon kraha burze koji je financijski upropastio milijune ljudi.  Sama je priča koncentrirana oko nekoliko plesnih parova koji se natječu na plesnom maratonu u nastojanju da izdrže što je duže moguće na plesnom podiju kako bi dobili prvu nagradu i tako započeli neki drugi život. Svi su oni bez posla, očajni, gladni, ali tvrdoglavi u neodustajanju od svojih snova. Na plesnom podiju i oko njega prikazani su svi slojevi društva, ogoljeni do kraja u bespoštednoj borbi za preživljavanje.

Taj  je predložak poslužio  dramaturginji i redateljici Ivici Boban za predstavu u kojoj postavlja pitanja o  našoj suvremenoj ljudskosti, moralu, suosjećanju, etici, moralnim društvenim vrijednostima, prodaji duše i tijela za trenutak slave, lažnim nadama, sjaju i bijedi pozornice, dostojanstvu i prijateljstvu.

Glume Tomislav Stojković, Nikša Kušelj,  Mladen Vasary, Žarko Potočnjak, Alma Prica...

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije