Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počeo Berlinale

Hrvatski horor, dokumentarac i animirani film igraju u Berlinu

4film
17.02.2023.
u 10:15

Na prestižnom festivalu bit će prikazana čak tri hrvatska filma

Sinoć je počeo Berlinale, veliki filmski festival koji će ove godine prikazati čak tri hrvatska filma.

Estonsko-hrvatska animacija Lucije Mrzljak i Mortena Tšinakova "Eeva" dio je natjecateljskog programa Berlinale Shorts. Koproducirala ga je Jadranska animacija Draška Ivezića, a na filmu su radili i animatori Goran Stojnić i Noemi Ribić.

Dugometražni hibridni dokumentarac "Između revolucija" rumunjskog redatelja Vlada Petrija svjetsku će premijeru imati u sklopu programa Forum. Napravljen je od arhivskih snimaka koje prikazuju sudbine bivših fakultetskih kolegica i prijateljica koje žive u patrijarhalnim društvima Rumunjske i Irana. Hrvatski koproducent je Oliver Sertić iz Restarta.

Vjerojatno najviše pozornosti privući će dugometražni "Bazen beskraja" redatelja Brandona Cronenberga, koji je nastao kao kanadsko-mađarsko-hrvatska koprodukcija, a hrvatska producentica je Anita Juka iz 4Filma. Ovaj znanstvenofantastični horor dijelom se snimao u Šibeniku, na setu je bilo angažirano više od 75 hrvatskih filmskih djelatnika, a svjetsku premijeru imao je na Sundanceu.

Na Berlinale ide i Leon Lučev, koji nosi jednu od glavnih uloga u talijanskom filmu "Disco Boy" u glavnom natjecanju, a mlada hrvatska glumica Nika Petrović igra u belgijskom filmu "Morska iskra", koji otvara sekciju Generation. Pridruženi producent je Siniša Juričić iz Nukleus Filma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije