Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU i Dan državnosti

Hrvatska glazba u Bruxellesu osvojila i prinčevski par

'kultura02_nnn_kul_250613'
''
25.06.2013.
u 16:30

Pred diplomatskom elitom u središtu EU izveden je isti program kao i sinoć u HNK uz Dan državnosti

Program koji je sinoć izveden u zagrebačkom HNK u povodu Dana državnosti, Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a izveli su dan ranije u Bruxellesu. Svečani koncert pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Josipovića i belgijskog kralja Alberta II. održan je u lijepoj dvorani Concert Noble, za čije se unajmljivanje i čašćenje gostiju pobrinuo Grad Zagreb, koji je predstavljao sam gradonačelnik Milan Bandić. Počasna mjesta pripala su princu Phillippu i princezi Mathildi, dok je Europsku komisiju predstavljala povjerenica za pravosuđe Viviane Reding.

Prinčevski je par, baš kao i gotovo cijeli diplomatski zbor Bruxellesa u publici, bio vidno razdragan i oduševljen odličnim izvedbama skladbi Lisinskog, Sorkočevića, Devčića, Kuljerića, Ruždjaka te na kraju finala Gotovčeva Ere s onoga svijeta pod ravnanjem Tončija Bilića. Osobito su efektni i lijepo povezani s umjetničkim skladbama bili ulomci izvornog folklora, sopela, ojkanja i klapskog pjevanja, kao i narodna pjesma iz Gradišća \"Oj, Jelena, Jelena\" uz simfonijski stavak u kojem je citiran Joseph Haydn. Baš kao i sinoćnji svečani koncert u zagrebačkom HNK, nastup u Bruxellesu završio je izvedbom Beethovenove Ode radosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije