Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj za mlade dramatičare

HNK Mostar objavilo je natječaj za mlade dramatičare koji pišu na hrvatskome jeziku

VL
Autor
Denis Derk
11.09.2020.
u 11:00

Pobjednik će dobiti novčanu nagradu u iznosu od 1.500 eura, a dobitnici druge i treće nagrade dobiti će po 500 eura

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske po prvi put objavilo je Natječaj za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina. Na natječaj se mogu javiti svi autori do 35 godina koji pišu na hrvatskom jeziku. Rok za slanje tekstova je 1. siječnja 2021. godine.

Osim novčane nagrade u iznosu od 1.500 eura, najbolji tekst bit će postavljen na scenu HNK Mostar u 2021. godini te će biti uvršten u redovni repertoar Kazališta. Nakon izbora najboljeg dramskog teksta bit će objavljen i natječaj za redatelja, također do 35 godina, koji će inscenirati tekst.

Cijeli tekst natječaja dostupan je na internetskim stranicama HNK Mostar (https://www.hnkmostar.ba/natjecaj/) i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH (www.hrvatiizvanrh.gov.hr).

Dramski tekst treba biti napisan na hrvatskom jeziku, može pripadati bilo kojoj dramskoj vrsti ili žanru, ali ne može biti iz oblasti lutkarstva ili književnosti za djecu. Dramski tekst ne može prethodno biti objavljen ili scenski postavljen – insceniran, a na natječaj ga je potrebno dostaviti u elektroničkoj formi (MS WORD i pdf). 

Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju sve punoljetne osobe do navršenih 35 godina starosti do dana zaključenja Natječaja, odnosno do 1. siječnja 2021. godine.

Autor/ica prvoplasiranog teksta prijavom na ovaj Natječaj ustupa puna autorska prava Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru za kazališne inscenacije djela u okviru repertoara i programsko-produkcijske djelatnosti HNK Mostar. U budućoj distribuciji dramskog teksta (nakon praizvedbe u HNK Mostar) autor/ica zadržava autorska prava za svako novo uprizorenje.

Autor/ica najboljeg dramskog teksta bit će proglašen/a laureatom „Nagrade za najbolji neobjavljeni dramski tekst na hrvatskom jeziku za mlade autore do 35 godina“ koja se sastoji od plakete i novčanog dijela nagrade u ukupnom neto iznosu od 1.500 eura s plaćenim porezom i doprinosima. Najbolji dramski tekst bit će praizveden u HNK Mostar u 2021. godini.

Bit će dodijeljene plakete i novčane nagrade autorima/icama drugoplasiranog i trećeplasiranoga dramskog teksta u iznosu od 500 eura. 

Tekst će režirati također redateljica ili redatelj mlađi od 35 godina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije