Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uručeni ugovori

Za Hrvate u BiH 3,8 milijuna kuna

Mažar, Milas i Bušić uručili 35 ugovora o dodjeli financijskih potpora projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini
Foto: Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje
1/17
20.12.2019.
u 10:37

Državni tajnik Nikola Mažar naglasio je kako ga osobno veseli veliki broj pristiglih projekata, što svakako s jedne strane pokazuje potrebu Hrvata u Bosni i Hercegovini da im se na ovakav način pomogne, dok s druge strane pokazuje i povećanu aktivnost hrvatskog naroda na tom prostoru

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas prekjučer su u Zagrebu svečano su uručili 35 ugovora o dodjeli financijskih potpora projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Ukupna financijska vrijednost uručenih ugovora o dodjeli financijskih potpora projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini iznosi 3,8 milijuna kuna osiguranih u državnom proračunu koji se dodjeljuju temeljem Zaključka Vlade Republike Hrvatske od 9. studenog 2017. godine.

S osnova navedenog Zaključka, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje proveo je Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dodjelu financijske potpore projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranja održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini te zaprimio ukupno 152 projektna prijedloga. Zajedničko Povjerenstvo za provedbu Programa pomoći Vlade Republike Hrvatske, ocijenilo je sve pristigle projektne prijedloge te odobrilo financijsku potporu za ukupno 35 projekta.

"Riječ je o projektima koji se odnose na: poticanje obnove komunalne i socijalne infrastrukture; poticanje održivog povratka stanovništva na područje Bosne i Hercegovine putem financijske pomoći udrugama i ostalim pravnim osobama u Bosni i Hercegovini, koje svojim djelovanjem mogu pripomoći povratku i svojim aktivnostima doprinose stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta življenja na tom prostoru te stvaranju preduvjeta ostanka stanovništva; promicanje gospodarskih aktivnosti radi poticaja gospodarskog razvoja; potpora ustanovama za osobe s posebnim potrebama te potpora aktivnostima vezanim za socijalno ugrožene kategorije, žrtve nasilja, samohrane majke i slično; promicanje centara za povratnike kroz koje bi se realizirali programi pružanja pomoći i potpore povratnicima u Bosnu i Hercegovinu", priopćeno je.

Državni tajnik Nikola Mažar naglasio je kako ga osobno veseli veliki broj pristiglih projekata, što svakako s jedne strane pokazuje potrebu Hrvata u Bosni i Hercegovini da im se na ovakav način pomogne, dok s druge strane pokazuje i povećanu aktivnost hrvatskog naroda na tom prostoru. Naglasio je da se te aktivnosti iz godine u godinu povećavaju, da sam povratak Hrvata u Bosnu i Hercegovinu prelazi u održivi ostanak što se može vidjeti u pristiglim projektima kroz koje udruge, poljoprivredna gospodarstva, poduzetnici, svi oni koji se bave s povratnicima, crkva i župe stvaraju projekte koji odgovaraju potrebama sadašnjosti i budućnosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Državni tajnik Zvonko Milas izrazio je veliku čast što danas može biti prisutan na ovoj svečanosti zajedno sa svojim sunarodnjacima iz Bosne i Hercegovine, s ljudima koji se bore za život Hrvata u Bosni i Hercegovini na način da on bude doista ono što bi svačiji život trebao biti. Naglasio je da Vlada upravo zahvaljujući ovakvim projektima i svim dobrim zamislima Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini prepoznaje te potrebe i omogućuje financiranje ovakvih projekata.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Mažar, Milas i Bušić uručili 35 ugovora o dodjeli financijskih potpora projektima za poticanje povratka Hrvata i stvaranje održivih uvjeta života u Bosni i Hercegovini
1/29

Komentara 2

ZU
zuzana
14:38 20.12.2019.

Kako kupuju glasove u zadnji čas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije