Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada UBIUDR-a

"Golob" Božici Jelušić za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu

\'Bozica jelusic primila nagradu za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu u Knjiznici Đurđevac\'
\'Arhiva Gradske knjižnice Đurđevac
06.06.2011.
u 17:20

Ljubavna poezija ne piše se samo u mladosti i nije privilegija toga životnog doba nego je to cjeloživotni osjećaj, kaže Božica Jelušić

– Ljubavna poezija ne piše se samo u mladosti i nije privilegija toga životnog doba nego je to cjeloživotni osjećaj. Tim je riječima književnica Božica Jelušić “opravdala” u đurđevačkoj Gradskoj knjižnici svoju ljubavnu pjesmu “Žeđ” za koju je iz ruku Mladena Pavkovića, predsjednika Podravkine Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskoga rata (UBIUDR), primila Zlatnu plaketu za najbolju neobjavljenu ljubavnu pjesmu koja nosi ime pjesnika Zvonimira Goloba. Za 2011. godinu na Natječaj za nagradu Zvonimir Golob pristigle su čak 837 pjesme autora iz Hrvatske, BiH, Austrije, Njemačke i Kanade. O izboru najbolje pjesme odlučivao je žiri u sastavu Josip Palada, Kostadinka Velkovska i Mladen Pavković. 

Šansonijerka Kostadinka Velkovska otpjevala je nekoliko pjesama, a sama autorica sugestivno je interpretirala svoju ljubavnu pjesmu koja je tako postala javna. Božica Jelušić podsjetila je da je nagrada “pala” u obljetničkoj godini proslave 60. godišnjice života i 40. književnoga stvaralaštva. Prvih pjesničkih zajedničkih nastupa s nagrađenom književnicom i objavljenih kajkavskih stihova prisjetila se i Božica Brkan, novinarka i sveučilišna profesorica koja ponovno sve više objavljuje poeziju.

– Drago mi je što nagrada Podravkine udruge nosi ime Zvonimira Goloba, pjesnika koji je napisao neke od najljepših ljubavnih pjesama – rekla je Jelušić pred fotografijom na kojoj je tijekom pjesničkih druženja snimljena u društvu barda Zvonimira Goloba koji je bio pošten i pravedan književni recenzent. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije