Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Gavellini plakati autora Vanje Cuculića u Gavellinu atriju

zložba,plakati Gavelle
arhiva VL
16.11.2010.
u 13:36

Nagradu Red Dot 2010. Vanja Cuculić osvojio je za seriju plakata kazališta Gavella - "Život je san", "Slučajevi običnog ludila", "Barbelo, o psima i djeci" i "Dolina ruža"

U četvrtak 18. studenoga u 18 sati u atriju kazališta Gavella otvorit će se izložba plakata kazališta Gavella autora Vanje Cuculića. Povod izložbi je osvajanje svjetske oznake dizajnerske kvalitete – Red Dot 2010.

Vanja Cuculić s kazalištem Gavella kao dizajner surađuje od 2005. godine, od  predstave "Ptičice". Od tada do danas za kazalište Gavella Cuculić je oblikovao 26 plakata za kazališne predstave te sve oglasne kampanje, osvojivši za njih niz nagrada. Posljednja potvrda uspješnosti te suradnje je svjetska oznaka dizajnerske kvalitete. Nagradu Red Dot 2010. Vanja Cuculić osvojio je za seriju plakata kazališta Gavella "Život je san", "Slučajevi običnog ludila", "Barbelo, o psima i djeci" i "Dolina ruža".

Na jedan od najvećih dizajnerskih natječaja na svijetu ove je godine prijavljeno više od 12.000 radova iz više od 60 zemalja, u tri kategorije, a serija plakata kazališta Gavella nagrađena je u kategoriji communication design. Nagrađeni plakati bit će u stalnom postavu Red Dot design muzeja u Essenu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije