Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz serije Elixir

Galerija Siva zona u Korčuli predstavlja rad Marine Zurkow

sarahcoo
17.08.2010.
u 08:00

Videoprojekcija nalazi se na vratima galerije koja su udaljena svega desetak metara od mora pa je vidljiva posjetiteljima i pomorskim putnicima

Korčulanska galerija "Siva zona" specijalizirana za suvremenu umjetnost i medije ugostila je u svom ljetnom terminu kustosicu Sarah Cook i program po njezinu izboru. A ona je za program Galerije Siva zona koja je smještena u nekadašnjoj vili slikara Maksimilijana Vanke izabrala na rad Eliksir III američke umjetnice Marine Zurkow. Postav rada oblikovan je posebno za prostor punte (rta) sv. Nikole u Korčuli, ispred galerijskog prostora  Siva zona.
Videoprojekcija nalazi se na  vratima galerije koja su udaljena svega desetak metara od mora, tako da je vidljiva i galerijskim posjetiteljima i pomorskim putnicima. Videorad koristi glazbenu kompoziciju Pata Irwina, a ta se ekskluzivna izložba može razgledati samo od 21 do 22 sata ili prema dogovoru s voditeljem Darkom Fritzom, sve do 27. kolovoza. Ovaj rad je dio serije radova pod nazivom Elixir (2007. - 2009.), koja se u cijelosti predstavlja paralelno s korčulanskim projektom u galeriji "Catherine Clark" u San Franciscu od 10. srpnja do  21. kolovoza 2010.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije