Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUMENTARNI FILM

Film "Sudbina broja 13" osvojio platinastu nagradu u Houstonu

sudbina broja 13
arhiva
23.04.2010.
u 11:01

Dokumentarni film "Sudbina broja 13" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio 1. platinastu nagradu na WorldFestu - međunarodnom filmskom festivalu u Houstonu.

Dokumentarni film "Sudbina broja 13" redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio 1. platinastu nagradu na WorldFestu - međunarodnom filmskom festivalu koji je nedavnpo održan u Houstonu. Prošle godine na WorldFestu u Houstonu krakti igran film ''Rastanak'' Irene Škorić dobio je srebrnu nagradu za režiju.

WorldFest jedan je od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Tijekom godina mnogi danas poznati redatelji su osvojili su u Houstonu svoje prve nagrade za debitantske filmove, kao Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma i drugi.

 ''Sudbina broja 13'' film je o tramvaju broj 13 koji "vozi svugdje i nigdje" i, poput ukletog Holandeza, luta ulicama Zagreba. Skrivio je najtežu nesreću u povijesti, ubio je najviše ljudi i najčešće isklizavao iz tračnica. Pa ipak, taj šarmantni vremešni stroj s nadimkom "Genscher" putujući je hotel i dnevni boravak, cijeloj jednoj nevidljivoj Hrvatskoj, koju je tranzicijsko vrijeme odbacilo na marginu i koja, kao da zajedno s njim, putuje u rezalište. Autorica filma jedan je od putnika.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjem ZagrebDoxu, gdje je osvojio Nagradu publike, a u Houstonu je imao međunarodnu premijeru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije