Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zemlja krvi i meda

Film A. Jolie u RS-u nije zabranjen, ali neće biti prikazan

angelina jolie (1)
pixsell
18.02.2012.
u 19:02

U RS, kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umjetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana - navodi se u priopćenju Dodikova ureda.

BANJA LUKA - Ured predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika opovrgao je napise nekih medija kako je film "U zemlja krvi i meda" Angeline Jolie zabranjen u RS jer distributeri imaju slobodu izbora.

- U RS, kao demokratskoj zajednici i otvorenom društvu, uvažavaju se sve slobode, pa tako i umjetničke, i shodno tome nema cenzure niti bilo kakvih zabrana - navodi se u priopćenju Dodikova ureda koje prenosi agencija Srna i dodaje kako u RS ne postoje tijela koja se bave cenzurom i zabranama.

Tamošnji ministar prosvjete i kulture, Anton Kasipović kaže kako njegovo ministarstvo ne zabranjuje niti odobrava prikazivanje filmova, a distributer filma za RS i direktor Multipleksa Palas u Banjaluci, Vladimir Ljevar kaže da će u svom kinu puštati filmove koje ljudi hoće gledati, a s ovim ostvarenjem to nije slučaj.

- Taj film definitivno neće biti prikazan u Banjaluci i to je moja odluka. Ja određujem što će igrati u Palasu, a što ne - odlučan je Ljevar.

Komentara 8

ST
stefff
20:19 18.02.2012.

stosetiče filma i ako ganisam gledeao vjerujem popričanj a što se srpke pokrajine i drzave srbije da neče dozvoliti prikazivanje filma pa znase da su primitivci

Avatar kanonik
kanonik
21:26 18.02.2012.

Itekako da će biti prikazan,taj uradak nije bez veze sniman u ovim prostorima.Može se Dodik opirati koliko hoće ali uvijek na kraju popuši.

MA
mališa
19:53 18.02.2012.

Naslov je netačan. On je rekao da taj film neće biti prikazan u Banja Luci, a nije rekao da neće biti prikazan u Republici Srpskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije