Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ciklus Virtuoso

Filip Merčep na marimbi uoči koncerta s Filharmonijom

Filip Merčep
PIXSELL
12.01.2012.
u 16:51

Mladi udaraljkaš Filip Merčep (svira marimbu) predstavljao je Hrvatsku na 15. eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika koje je 2010. godine održano u Beču, i ušao je u finale u kojem se borilo sedam mladih glazbenika

Mladi udaraljkaš Filip Merčep (svira marimbu) predstavljao je Hrvatsku na 15. eurovizijskom natjecanju mladih glazbenika koje je 2010. godine održano u Beču, i ušao je u finale u kojem se borilo sedam mladih glazbenika. Nije pobijedio, ali bio je to početak njegova zvjezdanog puta. U 2011. godini nastavio je nizati uspjehe; on i gitarist Srđan Bulat bili su dobitnici godišnje nagrade Hrvatske glazbene mladeži “Ivo Vuljević” za najistaknutije ostvarenje mladih glazbenika.

Upravo će Filip Merčep na marimbi i Špela Mastnak na vibrafonu otvoriti treći koncert u jedanaestoj sezoni Ciklusa Virtuoso koji će se u srijedu 18. siječnja održati u velikogoričkoj dvorani Galženica, a u nedjelju 22. siječnja u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Filip Merčep i Špela Mastnak izvode djelo A. Ignatowicza “Passacaglia za marimbu i vibrafon”, a publika će nakon njih čuti i dvoje pijanista. S Umjetničke akademije u Splitu dolazi Nikolina Ljiljak, a s Univerziteta za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču Petar Klasan. Nikolina Ljiljak izvodi Schumannovo djelo “Bečki karneval”, a Petar Klasan Debussyja i Liszta. Organizatori koncerta studenti Muzičke akademije u Zagrebu kao posebnu glazbenu poslasticu ističu izvedbu atraktivnog i uvijek publici omiljenog “Karnevala životinja” C. Saint-Saënsa. (br)

Komentara 3

DI
dinosaurxx
20:12 12.01.2012.

Radi se o jednom od koncerata koji Filharmonija svake godine organizira u suradnji s Muzickom akademijom. Na tom koncertu nastupa i niz drugih studenata Akademije, pa bi bilo fer i profesionalno da ste i njih spomenuli.

SV
svejednomije
19:14 15.01.2012.

Je li ovo plaćeni oglas? Ne bi me čudilo!

ER
eric
01:45 16.01.2012.

Sjećate se onih nebuloznih članaka o vodi i Končaru?? BR ili je totalni plačenik ili je naka čudna biljka dezorijentirana u interesnom prostoru. Inače nemam ništa protiv mladih glazbenika ali ova novinarka mi je nešto prejadno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije