Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazališno vijeće podijeljeno

Dubravka Vrgoč i Dražen Siriščević u borbi za mjesto intendanta riječkog HNK

Goran Stanzl/PIXSELL
09.01.2024.
u 11:14

S dva glasa za Siriščevića i dva za Vrgoč te jednog suzdržanog, odluka je na riječkom gradonačelniku Filipoviću

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci se nakon kritika na račun šutnje oko natječaja za intendanta, napokon oglasilo priopćenjem o kandidatima i tijeku procesa. Stoga, sada znamo da je na natječaj koji je trajao od 16. studenog do 15. prosinca 2023. godine, prijave poslalo četvero kandidata - Michael Capasso, Dražen Siriščević, Ana Vilenica i Dubravka Vrgoč. 

Budući da prijava Michaela Capassa nije sadržavala potreban četverogodišnji program rada Kazališta, nije ušla u razmatranje, a ostalih troje kandidata 8. siječnja 2024. pozvani su na intervju. 

"Nakon održanog intervjua članovi Kazališnog vijeća glasaju o prijedlogu kandidata za imenovanje intendanta na način da daju: dva glasa za Dubravku Vrgoč, dva glasa za Dražena Siriščevića i jedan glas je suzdržan. Predmetni zaključak će biti dostavljen Gradonačelniku Grada Rijeke" izvijestili su iz Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca kojeg čine Branko Mijić, Aleksandar Mijatović, Romeo Drucker, Manuela Paladin Šabanović i Krešimir Škunca.

S obzirom da je Kazališno vijeće u svojim glasovima podijeljeno, odluka je sada pred gradonačelnikom Markom Filipovićem koji može potvrditi jednog kandidata ili će se natječaj ponovno raspisati, a bitka će, po svemu sudeći, biti tijesna.

Podsjećamo, Dubravka Vrgoč uspješno je vodila već dva kazališta, Zagrebačko kazalište mladih i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, no njen mandat u zagrebačkom HNK završio je u jeku optužbi za mobbing i loše upravljanje u vremenu pandemije COVID-19. Dražen Siriščević bio je pak dugogodišnji ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, no zbog nepravilnosti u radu dužnosti ga je početkom prošle godine razriješio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, a Siriščević je u međuvremenu došao na mjesto ravnatelja Opere HNK Ivana pl. Zajca. 

Komentara 1

ZZ
Zo-ZG
18:01 10.01.2024.

Dubravka je definitivno logičniji izbor za HNK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije