Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN DVORANE LISINSKI
Povratak na članak

Na Gradu i građanima je da pokažu trebaju li hram glazbe

Glavni događaj Dana dvorane 29. prosinca bit će Mađarska noć uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ive Lipanovića

Komentari 2

DU
Deleted user
22:25 29.12.2017.

u pokradenoj(dug cca 8,5 milijuna kn) i propaloj koncertnoj direkciji zagreb sve sami profesionalci???druže pofuk šta nisi pita bivšeg ravnatelja btw kriminalca josipa nalisa ko je pokra tu ustanovu??inače ćovik ima potvrđenu optužnicu za advent bundek..tu je još jedna moralna vertikala društva tedi lušetić začinjeno sa mikijevin prijateljem antunovićem.šjor siriščević pazite na savjete šjora nalisa i da ne prećerate..ovaj ipak(ne) zna ukrast jer je uhvaćen s prstićima u pekmezu

VL
SC
schiller
21:08 01.01.2018.

Niste se možda zapitali da g. Siriščević ne podcjenjuje zagrebačku publiku i nudi joj osrednje programe za visoku cijenu? Za Dan dvorane Čardaš u izvedbi "svjetske primadone" kojoj je glavni angažman sezone onaj u Grazu, ili Pogorelić koji je zadnjih godina non stop nastupa u Hrvatskoj, pritom se uigravajući na pozornici dvorane u pauzi koncerta. Događaj sezone radijski orkestar iz Berlina, poznat prije svega po izvedbama suvremene glazbe, uz hrvatskog dirigenta i solista? Prema najavi direktora dvorane, očekivalo bi se najmanje Berlinsku filarmoniju i Simona Rattlea uz Daniila Trifonova ili nešto u sličnom rangu. Nadalje, Moskovski cirkus na ledu? Kakve to veze ima s koncertnom dvoranom? - to je program primjeren Domu sportova ili Areni. Zašto se uporno forsiraju operni izvođači? Lisinski je KONCERTNA dvorana, a ne OPERNA ustanova. Svaka čast imenima, ali zar je prigodno da Elina Garanča održi recital u dvorani od skoro 2000 mjesta uz klavirsku pratnju, a ne orkestralnu? To je program primjereniji HGZ-u. G. Siriščević spominje apatiju i nezainteresiranost. S druge strane, koncerti ZG Filharmonije su puni. Dakle, programi koje organizira sama dvorana Lisinski su gubitaši, a to je znak da s organizacijom nešto nije u redu. Možda bi Dvoranu trebalo prepustiti nekome tko zna izabrati program i izvođače sukladno namjeni dvorane i potrebama zagrebačke publike, a ne raditi hram cirkusa, zabave i narodnjaka. I još za sve okriviti publiku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.