Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Henrik VIII u romanu

Dramatični roman o engleskom apsolutistu Henriku VIII

roman o henriku VIII
arhiv vl
11.09.2011.
u 11:32

VBZ je objavio dramatični i opsežni roman engleske spisateljice Hilary Mantel o vremenu vladanja kralja Henrika VIII. U romanu se autorica bavi osobom kraljeva savjetnika Thomasa Cromwella

Engleska književnica Hilary Mantel (r. 1952.) u romanu “Wolf Hall” opisala je surovi dvor apsolutista Henrika VIII. kojeg smo baš nedavno upoznali i posredstvom serije “Tudori”. Iako opsežni roman koji je na hrvatski preveo Petar Vujačić ima previše likova pa se treba snaći u svim tim imenima, dobio je Bookerovu nagradu i pohvale kritičara diljem svijeta. Romanu se ne može zanijekati opora direktnost u kreiranju glavnog lika, kraljeva savjetnika Thomasa Cromwella, koji svoje mane pretvara u prednosti, neprijatelje u prijatelje, a nedostatke u prednosti. I uz to još barem djeluje kao da ima kičmu i moral.

Ključne riječi

Komentara 2

DR
drug
12:03 11.09.2011.

Nazalost ucimo premalo o Englezima koji su prvenstveno znanjem pokorili svijet...A kod nas je struja dosla \" nedavno\" u neke krajeve....

DU
Deleted user
23:19 11.09.2011.

vrijedi ga pročitati (nadam se); u moru šunda kojim nas svakodnevno zatrpavaju kvazispisatelji (gola istina, dnevnik šopingholičarke, i sl. + more knjiga o tzv samopomoći i nekim životnim istinama koje nismo znali sve dok nam se nije napisalo ), lijepo je naići na povijesni roman bez obzira čija se istina u njemu favorizirala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije