Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVA

"Disleksija" dramaturginje Irene Čurik uskoro u teatru &TD

DISLEKSIJA
Fotografije ustupio &td
24.03.2010.
u 09:04

U polukružnoj dvorani zagrebačkog Teatra &TD. C. Barath Bastaić, L. Barić, N. Butijer i T. Jurić odlaze u stand-up, ostavljaju sve u predstavi "Disleksija", čiji tekst i režiju potpisuje Irena Čurik.

U polukružnoj dvorani zagrebačkog Teatra &TD Csilla Barath Bastaić, Lana Barić, Nikša Butijer i Tvrtko Jurić odlaze u stand-up i ostavljaju sve... u predstavi "Disleksija", čiji tekst i režiju potpisuje Irena Čurik.

Pojam disleksije autorica koristi kao metaforu za problem komunikacije i interakcije subjekta sa suvremenom stvarnošću koja ga okružuje i proizvodi.

Svi se likovi pritom trude samodefinirati, reflektirajući svoju poziciju u "disleksičnom" svijetu i pokušavajući pritom shvatiti jesu li oni disleksični ili je svijet disleksičan.

"Disleksija" preuzima moduse izvedbe iz zapadnjačke tradicije stand-up žanra, u kojem stand-up određuje formu glumačkog izražaja. Četvero likova kroz suigru s partnerom i gledateljima pronalazi vlastite načine prevladavanja i skrivanja, izbjegavanja i suočavanja s nužnom uključenošću u stvarnost.

Likovi otkrivaju u sebi pluralnost ličnosti, od kojih neke duguju svoje karakteristične crte celuloidnim tipovima iz hollywoodskih filmova (John Wayne, Bud Spencer, Dean Martin), vicomatima i televizijskim idolima. Praizvedba "Disleksije" bit će 17. travnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije