Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porin Classic

Diskografsku nagradu dobio i predsjednik Ivo Josipović

Radovan Vlatković
arhiva VL
15.05.2012.
u 10:19

Ivo Josipović bio je nominiran i nagrađen je kao skladatelj najboljeg autorskog albuma Passo sempio, na kojem njegove skladbe za instrumente s tipkama svira pijanistica Katarina Krpan koja je u ime odsutnog laureata primila nagradu

U ponedjeljak navečer održana je dodjela Porina za klasiku i jazz, a  svakako će ostati zabilježena u povijesti zbog činjenice da je diskografsku nagradu dobio – predsjednik države. Ivo Josipović bio je nominiran i nagrađen je kao skladatelj najboljeg autorskog albuma Passo sempio na kojem njegove skladbe za instrumente s tipkama svira pijanistica Katarina Krpan, koja je u ime odsutnog laureata primila nagradu.

Dvojica glazbenika dva puta su se penjala na pozornicu Lisinskog da bi pokupili svoje figure od bračkog mramora osvojene u dvije kategorije: čembalist Pavao Mašić za CD sa skladbama za čembalo baroknih majstora te jazzer Miro Kadoić nagrađen i za najbolji album Moonflowers i za najbolju skladbu na njemu. Priredbu je pratio Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Mladena Tarbuka uz koji je nastupio niz sjajnih glazbenika predvođenih dobitnikom Porina za životno djelo Radovanom Vlatkovićem.

Komentara 19

IU
idriz ujdurovic
11:06 15.05.2012.

Sjeverna Koreja i voljeni vođa.

Avatar puky
puky
11:21 15.05.2012.

... za oba prodana CD-a drug josipović je dobio i diskografsku nagradu ... neki dan drug sekretar u \"najdemokratskijim\" izborim u povijesti pobjedi a danas ovaj po \"strogom i objektivnom\" sudu stručnog i nezavisnog žirija osvoji nagradu ... dobro su djeca partizana naučila od \"tita i partije\" kako se na grbači naroda može, kako kaže sekretar, solidno živjeti ... no i Hrvati uče, jes da ponavljamo neke razrede ali bar ćemo dobro utvrditi gradivo i valjda jednom zauvijek naučiti da crvene razbojnike ne trebamo u svojoj blizini ... strava ...

AD
adiafora
11:49 15.05.2012.

Nije mu loša glazba ako staviš čepiće za uši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije