Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽURITE SE!

Darujemo ulaznice za predstavu „Govori glasnije!“

Govori glasnije
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
06.06.2018.
u 16:17

Predstava se održava 8. lipnja 2018. godine u 20 sati u sklopu 42. dana satire Fadila Hadžića.

Bobo Jelčić zavidnu je kazališnu karijeru izgradio autorskim projektima u suradnji s Natašom Rajković. Niz komornih priča s nesvakidašnjim naslovima – Usporavanja i Nesigurna priča u Teatru &TD, Grad u gradu, S druge strane i Izlog u ZKM-u, kao i specifična Radionica za šetanje, pričanje i izmišljanje na Dubrovačkim ljetnim igrama, samo su dio njihove karijere. No radio je i u najvažnijim europskim kazališnim središtima par se može pohvaliti mnogobrojnim suradnjama s internacionalnom kazališnom scenom.

Za Bobu Jelčića karakterističan je osobit način rada s glumcima koji, zajedničkim radeći na razvijanju postavljenih tema, postaju i suautori njegovih predstava. Improvizacijama na zadani problem traži se posredna ili neposredna veza s izvođačima, a tako i s publikom koja u njima prepoznaje ljude iz svoje svakodnevice, sebi bliske i razumljive. To se ne događa bez emocija i humora, koji su sastavni dio Jelčićeva kazališta, čiji rad odlikuju fokusiranost na detalje i dramaturški krupni planovi koji grade totale predstave, uvijek odražavajući neki trenutak pojedinca, a time i društva.

U ovom se projektu o povratku u budućnost, preciznije o tome što se događa kada jedna žena iz BiH dolazi u jednu zagrebačku obitelj tražeći pomoć, donoseći sa sobom miris rata. Taj njezin dolazak postaje katalizator za razvoj priče, odnosno, dodatno zakomplicira već komplicirane odnose.

Cikličnost motiva dolazaka i odlazaka, tema stranaca i kontinuirane proizvodnje straha, odnose se na sukus življenja na ovim prostorima. Dramska se napetost crpi iz atmosfere predratnog-postratnog stanja u kojem se kao društvo stalno nalazimo. Takav pristup (Ponašajmo se tako kao da će vječno biti mir, a u isto vrijeme kao da će sutra biti rat) dovodi do žestoke egzistencijalne krize, a to onda postaje rasadnikom za niz konstruiranih problema, za mržnju, nacionalizam, ksenofobiju i slično. Svaka takva ideologizacija u politici, nacionalnoj ili nekoj drugoj, zapravo je prikrivanje ekonomskih i socijalnih slabosti nekog društva, na isti način kao što je pozadina svih ratova na ovim prostorima vrlo prizemna i sirova pljačka i kao što je privatizacija državnih, narodnih dobara najveća od svih tih pljački.

Vecernji.hr je ovom prilikom osigurao 5 x 2 ulaznice za ovu odličnu predstavu, a sve što trebate napraviti jest ostaviti podatke i petero najbržih osvojit će po dvije ulaznice.

Nagradni natječaj traje do četvrtka 7. lipnja 2018. u 15 sati, a sretne dobitnike objavit ćemo unutar 24 sata od završetka natječaja.

Sretni dobitnici su:

Jurica Košutić, Zagreb
Radmila Kordić Dolenec, Zagreb
Ivica Drljača, Zagreb
Ljiljana Stanić, Zagreb
Zorica Nikolić, Zagreb

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije