Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balet HNK Zagreb

Dama s kamelijama - ples ljubavi, strasti, nježnosti i putenosti

Edina Pličanić i Raphael Coumes-Marquet
arhiva VL
08.02.2011.
u 09:59

U koreografiji Dereka Deana, na glazbu Carla Davisa, naslovnu je rolu plesala Edina Pličanić, utjelovivši moćno ženu koja podjednako gine od ljubavi i smrtonosne bolesti

Zaboravite Gretu Garbo. Zajedno s njom i Nicole Kidman u Moulin Rougeu. Zaboravite i sve velike operne dive koje su pjevale Verdijevu Traviatu. Dama s kamelijama zapravo je idealan siže za balet, ples ljubavi, nježnosti, strasti, izdaje, napuštenosti, ali i dekadencije, putenosti... Upravo tako plesao je sinoć ansambl Baleta HNK Zagreb svoju Damu s kamelijama, prvo ovosezonsku izvedbu posvećenu sjećanju na nedavno preminuloga velikog baletnog umjetnika Nenada Lhotku.

U koreografiji Dereka Deane (premijerno izvedenoj 2008.), na glazbu Carla Davisa, naslovnu je rolu plesala Edina Pličanić, utjelovivši moćno ženu koja podjednako gine od ljubavi i smrtonosne bolesti. Njen je partner bio gost iz Dresdena, odličan Raphael Coumes-Marquet, prvak Baleta Semperoper.

Uz uloge cijelog ansambla ono što ovaj balet čini posebnim jesu kostimi Đenise Pecotić i Emine Tataragić, prilagođeni plesu, ali duhom i stilom vezani uz hollywoodsku raskoš na način neponovljivog Georgea Cukora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije