Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KALIFORNIJA

Carla Bozulich s bendom Evangelista nastupa u Teatru &TD

Carla Bozulich
arhiva
23.11.2011.
u 16:07

U svojoj se karijeri može pohvaliti brojnim suradnjama i projektima među kojima su se našli i Lydia Lunch, Wilco, Willie Nelson i Marianne Faithfull

Kalifornijska avangardna kantautorica Carla Bozulich nastupa s matičnim bendom Evangelista u subotu 26. studenog u Teatru &TD od 21.30 sati. Nakon premijernog nastupa s talijanskim violončelistom i improvizatorom Francescom Guerriem na prošlogodišnjem festivalu Žedno uho i nastupa s talijanskim basistom Massimom Pupillom iste godine, Carla Bozulich sve češće dolazi u Hrvatsku. Gotovo 30 godina efektno i bez ustezanja koketira sa šarolikim glazbenim izrazima u rasponu od gitarističkog rocka i folka, sve do noisea i improvizacije, a svoju je slavu stekla prvenstveno sa bendom The Geraldine Fibbers koji je osnovala 1993. godine. U svojoj se karijeri može pohvaliti brojnim suradnjama i projektima među kojima su se našli i Lydia Lunch, Wilco, Willie Nelson i Marianne Faithfull, a u zadnjih nekoliko godina pozornost je plijenila u prvom redu izvrsnim izdanjima objavljenim s Evangelistom, bendom koji je nastao postupnom evolucijom iz njena pratećeg sastava na turnejama.

Evangelista je službeno nastala 2007. godine, a prvi album "Hello, Voyager" izdaju 2008. Album je iste godine završio na godišnjim listama nekoliko glazbenih časopisa, a u lipnju 2008. Evangelista je "zasjela" i na naslovnicu cijenjenog britanskog časopisa The Wire. 2009. izdaju svoj drugi album "Prince Of Truth", a 2011. godina donijela je i najnoviji album "In Animal Tongue" koji promoviraju na ovoj turneji.

Ulaznice se po pretprodajnoj cijeni od 55 kuna mogu kupiti u Dirty Old Shopu i na blagajni Teatra&TD. Na dan koncerta cijena je ulaznice 70 kuna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
02:49 29.11.2011.

i kako je bilo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije