Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
One Night In The Theatre

Bruno Mičetić quintet - sve boje jazza u HNK Rijeka

Bruno Mičetić quintet
Foto: Promo
1/2
19.09.2019.
u 14:19

Nepredvidljiv i energičan jazz u intimnom ambijentu HNK Ivana pl. Zajca; Nedjelja, 27. listopada od 19.30h

Bruno Mičetić školovani je jazz glazbenik i poznati riječki gitarist iza kojeg stoji raznolika glazbena karijera, brojna studijska izdanja te suradnje s eminentnim glazbenicima iz cijele regije.

Zapravo, gotovo i ne postoji glazbena pozornica ili jazz festival koji nije upotpunio svojim nastupom, a sada će po prvi puta nastupati u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, 27. listopada 2019. godine sa svojim jazz quintetom.

One night in the theatre“ naziv je večeri u kojoj će Bruno Mičetić Quintet pokazati sve boje jazza, uz energičan pristup i nepredvidljiv tijek večeri. Uz Brunu Mičetića na gitari, BMQ čine impresivni glazbenici i renomirani jazzeri, Adriano Bernobić (bubanj), Bojan Skočlić (kontrabas i električni bas), Joe Kaplowitz (klavir i orgulje) te Vojkan Jocić (tenor i sopran saksofon).

Neprestana potraga za dubljim shvaćanjem glazbe odvela je Brunu do Austrije gdje je završio Jazz Konservatorium Klagenfurt u Klagenfurtu, nakon čega započinje s pedagoškim radom na Narodnom učilištu u Rijeci te u udrugama Ars Musica i Gitara Mediterana. Posljednjih godina svoj pedagoški rad usmjerava i na osnovnu glazbenu školu „Matka Brajše Rašana“ u Labinu, surađuje s udrugom Ri Rock i Rock Akademijom te Glazbenom kućom u Zagrebu. Utemeljitelj je i osnivač Rab Jazz Festivala, koji se održava već četvrtu godinu zaredom, gdje djeluje kao umjetnički direktor. Nastupao je uz Terezu Kesoviju, Milan Petrović Jazz Quartet, Dominica Millera; surađivao je na projektima sa Zrinkom Tutićem i Rajkom Dujmićem, Zvjezdanom Ružićem, Dušanom Kranjcem, Primožem Grašićem, Ratkom Divjakom i drugima te osvojio publiku eminentnih festivala, od Liburnia Jazz Festivala preko Ljeta na Gradini do Nišville Jazz Festivala.

Foto: Arena Hospitality Group

Phantom Whisper, Fat Manager, Dates, Keops, Pred lice sudbini, Beauty Of Your Soul i Capturing the moment samo su neki od albuma na kojima se vidi njegova širina i veliki potencijal glazbe koji su Bruni osigurali visoko mjesto na domaćoj jazz sceni i šire.

Iako će večer 27. listopada donijeti presjek karijere i stvaralaštva Brune Mičetića, koncertom u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Quintet će staviti naglasak ponajprije na posljednja dva albuma, od nježnog, prozračnog i fluidnog jazza (Beauty Of Your Soul) do kombiniranja i mješavine jazza i rocka (Capturing the moment).


Na ovom koncertu publika će moći, u intimnoj atmosferi kazališta, doživjeti svu glazbenu raznolikost koju Bruno gradi već godinama i koja je s jedne strane opuštena, produhovljena i meditativna, a s druge nepredvidiva, spontana i dinamična te oslikava njegovu iskrenu ljubav prema glazbi. Kombinacija bluesa, balada, tradicionalnog jazza ili fusiona samo su neke jazz nijanse koje će obojati listopadsku večer u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Ulaznice za koncert „One Night in the Theatre“ su u prodaji i mogu se kupiti preko sustava ulaznice.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije