Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova knjiga

Britanski pogled na surove ratove u bivšoj Jugoslaviji

'martin_nnn_kul_270710'
''
10.08.2010.
u 17:45

Nikola Đuretić objavio nastavak sage o svojem već poznatom junaku Martinu Jesenskom.

I dok se uporno ponavlja da hrvatska literatura oskudijeva građom iz Domovinskog rata, književnik Nikola Đuretić u vlastitoj je nakladi objavio roman “Lovac sjena” u kojem pratimo njegova sada već poznatog junaka Martina Jesenskog baš u tim povijesnim zbivanjima.

Novi Đuretićev roman nadovezuje se na roman “Suze Martina Jesenskog” u kojem se autor upućeno pozabavio Hrvatskim proljećem. No, sada su teme još opasnije i kompleksnije, jer je progovorilo i oružje, teška artiljerija i avijacija, aveti prošlosti tako su spremno i lagano izašle iz svojih grobova da piscu nije ponestalo goriva za pričanje krvave, dramatične, ponešto ipak prepoznatljive, predvidljive i u osnovi crno-bijele obiteljske sage.

U njoj su posebno zanimljive stranice posvećene britanskom, točnije londonskom pogledu na rat u bivšoj Jugoslaviji, u “koloniji” u kojoj zatečeni “domoroci” nemaju ama baš nikakvih demokratskih prava, osim na ratovanje i ratne zločine bez kajanja.

Komentara 1

KA
KarkMax
01:38 21.08.2010.

Bilo bi lijepo, dobro i korisno da je u članku naveden kakav link gdje bi se moglo pročitati par tih-takvih zanimljivih stranica da čovjek može odlučiti hoće li ili ne potruditi se da pronađe - kupi knjigu i pročita je ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije