Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradsko vijeće odlučilo

Blažević smijenjen s čela HNK Zajc, naslijedit će ga Bojan Šober

Goran Kovačić/Pixsell
23.09.2022.
u 11:00

Šober je uime Kazališnog vijeća u obrazložio da se razrješenje predlaže jer Gradsko vijeće nije prihvatilo izvješće intendanta o radu HNK te zbog pogodovanja privilegiranim pojedincima u HNK i "stalnog iznošenja neistina na izravne upite Kazališnog vijeća o ugovorima i isplatama za vrijeme sudjelovanja u projektu EPK".

Riječko Gradsko vijeće razriješilo je u četvrtak s 19 glasova za i deset protiv Marina Blaževića dužnosti intendanta HNK Ivana pl. Zajca, a za obnašatelja te dužnosti imenovalo je opernog umjetnika Bojana Šobera.

Protiv Blaževićeva razrješenja bilo je deset vijećnika SDP-ove koalicije s IDS-om i HSU-om. Za razrješenje je bilo 19 vijećnika svih ostalih političkih stranaka u Gradskom vijeću. Šober je uime Kazališnog vijeća u obrazložio da se razrješenje predlaže jer Gradsko vijeće nije prihvatilo izvješće intendanta o radu HNK te zbog pogodovanja privilegiranim pojedincima u HNK i "stalnog iznošenja neistina na izravne upite Kazališnog vijeća o ugovorima i isplatama za vrijeme sudjelovanja u projektu EPK".

Marin Blažević je u očitovanju ocijenio da se protiv njega pet proteklih mjeseci vodi hajka u dijelu medija i riječke politike. "Količina neistina i konstruiranih činjenica je prešla svaku mjeru", rekao je, ističući kako je sad dobio prvi put priliku da iznese svoje očitovanje na optužbe Kazališnog vijeća jer mu to tijelo dosad to nije omogućavalo. Naglasio je i da protiv njega nema nijednog istražnog postupka, optužnice ni suđenja ni negativnog nalaza revizija ili nadzora HNK, te da je dostavljao traženu dokumentaciju Kazališnom vijeću.

– Primao sam nezadovoljne, ali i zadovoljne zaposlenike HNK. Ovakav način smjene nije dobar, ali neće ovime završiti jer zadnju riječ ima ministrica kulture i medija – rekao je gradonačelnik Marko Filipović, ističući da se neće miješati u proceduru. 

Komentara 1

LL
lijepa_li si
13:22 23.09.2022.

ako je do nine, drug marin ne treba da se sikira!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije