Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji filmaši

Animirani film "Bla" Martine Meštrović osvojio "Surogata"

balavica igora mirkovića
arhiv vl
21.04.2013.
u 13:36

Animirani film "Bla" Martine Meštrović osvojio je veliku nagradu 22. Dana hrvatskog filma. Najboljim režiserom proglašen je Igor Mirković za film "Balavica".

Na svečanom zatvaranju 22. Dana hrvatskog filma žiri je proglasio najbolje radove iz godišnje produkcije. Veliku nagradu za najbolji film, po prvi put nazvanu “Surogat” i to po filmu Dušana Vukotića, osvojio je animirani film “BLA” autorice Martine Meštrović. Nagradu za najbolju režiju koja nosi ime po nedavno preminulom filmskom redatelju Krsti Papiću, dobio je Igor Mirković za film “Balavica”, a njegovu snimatelju Radoslavu Jovanovu Gonzu pripala je nagrada za najboljeg snimatelja. Za najbolje glumačko ostvarenje nagrađena je glumica Maja Posavec za ulogu u filmu “Kišobran”, Daina Oniunas Pusić dobila je nagradu za scenarij filma “Slonovi”, najboljom montažom proglašen je rad Tomislava Pavlića na filmu “Teleport Zovko”, najbolju glazbu skladala je Tamara Obrovac za film “Contrada”, a najboljim debitanom proglašen je Tomislav Jelinčić za režiju filma “Pun kufer”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije