Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krše pravila

Amazon zabranio prodaju "Mein Kampfa"

Foto: Amazon
18.03.2020.
u 13:34

Kompanija Amazon zabranila je prodaju knjiga nacističke tematike kao i Hitlerovu knjigu "Mein Kampf" na svojim stranicama.

Amazon, jedna od navjećih svjetskih korporacija specijaliziranih za online prodaju, zabranila je prodaju knjige Adolfa Hitlera "Mein Kampf" na svojim internet stranicama. Zabranjene su i mnoge druge propagandne nacističke knjige. 

Sada su na stranicama Amazona dostupna mnoga izdanja "Mein Kampfa" na brojnim jezicima, ali prodavači su obaviješteni da od sada neće moći prodavati ni tu knjigu, ali ni Hitlerovu autobiografiju, druge knjige nacističke tematike - ni dječje knjige koje šire antisemitske ideje - koje također nažalost postoje. 

U mailu koji je britanski Guardian dobio na uvid, osobama koje prodaju kopije "Mein Kampfa" Amazon je poručio da prodaja tih knjiga krši njihov kodeks ponašanja na internetu. Međutim, ta zabrana utjecat će i na izdavače knjiga koji i dalje objavljuju razna izdanja Hitlerovih knjiga i knjiga nacističke tematike. Zbog toga su se mnogi pozvali na pravo slobode govora i potrebu da ljudi shvate nacističku ideologiju i Hitlerova razmišljanja. 

Međutim, na internetu već postoje i mnoga izdanja nacističkih i desničarskih knjiga koja se mogu skinuti potpuno besplatno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije