Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali jubilej

15 predstava na 15. Naj,naj,naj festivalu

Naj,naj,naj festival
Foto: PR FOTO
1/3
16.03.2015.
u 14:30

Festival je rastao iz godine u godinu i po broju predstava i publike, da bi 2007 godine postao međunarodni.

Kad je prije 15 godina ravnateljica Marija Sekelez pokrenula reviju najboljih hrvatskih dječjih predstava u  Gradskom kazalištu Žar ptica, imala je na umu da svakom  djetetu koji praznike provode u Zagrebu, omogući da se zabavi i da uživa u kazalištu.  Manifestaciju je nazvala Naj,naj,naj, festival, koji je iz godine u godinu potvrđivao svaki naj iz svog naziva  - jer se doista dogodilo da su djeca i njihovi roditeljli s oduševljenjem i velikim interesom prihvatili ideju o  najboljim, najnovijim dječjim predstavama, po naj cijeni - besplatno, za vrijeme proljetnog odmora.

Festival je rastao iz godine u godinu i po broju predstava i publike, da bi 2007 godine postao međunarodni. Od tada -do danas, na pozornicama gotovo svih kazališta u gradu, svoja ostavarenja  pored domaćih kazališta prikazali su i gosti iz Europe i svijeta (Južne Koreje, Jakutske, Japana, Poljske , Francuske , Španjolske, Belgije, Mađarske, Rumunjske Bugarske, Nizozemke, Danske, Srbije). Iznimna posjećenost predstava - više od 4000 gledatelja, visoka estetska i umjetnička razina, osigurali su Naj,naj,naj festivalu status renomirane dječje kazališne manifestacije u Hrvatskoj i široj regiji.

Selektorica ovogodišnjeg jubilarnog 15.og izdanja Naj, naj,naj festivala Mira Muhoberac između 85 prijavljenih, odabrala je simboličan broj - ukupno 15 predstava, od kojih 10 domaćih i 5 stranih kazališta. Ugostit ćemo kazlišne grupe iz  Izraela, Italije i Slovenije, a po prvi put i iranski Khonya theatre iz Teherana, kao i  poznatu češku kazališnu  atrakciju Black Magic theatre Srnec iz Praga.

15. međunarodni Naj,naj,naj festival započinje  u petak 27.3. u 11 h i trajat će 6 dana do 1.travnja.

Program festivala pogledajte ovdje.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije