Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUPITER ADRIA HRVATSKA

Jupiter Adria bez obzira na krizu nastavlja istom dinamikom

28.11.2008.
u 12:51

Svi govore o povlačenju investitora iz Hrvatske. Mi ostajemo. Tim je riječima danas otvorio susret s novinarima Zdenko Leko, direktor Jupiter Adrije Hrvatska.

Investicijska tvrtka sa sjedištem na Bermudima, uredima u Londonu. Luzernu i Zagrebu, do sada je u turističke projekte u Istri, okolici Zadra i Dubrovnika uložila oko 180 miljuna eura, a u konačnici će svota biti puno veća. Te ambicije ostaju nepromijenjene bez obzira na krizu.

Tri projekta
– Jedina promjena je da ćemo se u idućoj godini više usredotočiti na naša tri projekta, Dubrovačke vrtove sunca, hotel Preko i Golf resort Markocija u Istri. Prije smo planirali sve projekte razvijati istom dinamikom. Nove akvizicije nismo imali u planu. Vjerujemo, inače, da će kriza biti ozbiljna i duga. Procjene koje govore da bi mogla zaobići Hrvatsku čine nam se nerealnima i naivnima. U težem će se položaju pak naći ulagači koji su išli u akvizicije na osnovi kredita. Mi nismo kupovali kreditima, naši projekti su bez dugova i spremni smo za krizu – kazala je glavna izvršna direktorica Jupiter Adrije Ivana Šoljan.

Inače, Adrijin projekt Dubrovački vrtovi sunca najbliži je realizaciji. Početkom srpnja tamo se otvara hotel Radisson, a potom kreće gradnja Regenta.

I dokapitalizacija
Poodmakla je i gradnja hotela Preko, dok su za golf resort Markocija u Istri još neko vrijeme prisiljeni baviti se papirologijom.

Jupiter Adria planira razviti i vlastiti hotelski brand koji bi prvo zaživio u Preku i Istri.

– Projekata je više, za većinu smo u procesu dobivanja dozvola, slijedi priprema gradnje i gradnja za koju računamo na bankovne kredite. Nadamo se da će banka biti otvorene za kreditiranje. U suprotnom morat ćemo potražiti partnere za dokapitalizaciju – istaknula je Šoljan.

Iz Jupiter Adrije obećavaju maksimalnu brigu o okolišu, a u današnjem odgovoru na novinarsko pitanje o igralištu za golf kod Motovuna otklanjaju bilo kakvu mogućnost da bi gradili išta problematično za okoliš.

– U tijeku je izrada studije utjecaja na okoliš. Kad ona bude gotova, pokorit ćemo se onome što kažu stručnjaci – obećava izvršna direktorica Šoljan.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?