Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠRC PAĐEN Umjesto zabavnog, sportskog i rekreacijskog centra - parking

IGM pretvorio ŠRC Korana u privatno parkiralište

26.03.2009.
u 16:08

Osim za Dana piva, gotovo potpuno neiskorišten ŠRC Korana očito je pronašao svoju svrhu - služi kao kamionsko parkiralište poduzeća IGM Tounj. Barem zasad, čini se, da to nije i legalno, ali postavlja se pitanje hoće li netko nešto i poduzeti protiv te tvrtke.

Građani plaćaju
I prošle večeri naišli smo na četiri teretna vozila tounjske građevinske tvrtke parkirana na desnoj obali Korane, nedaleko od ograde Nogometnog stadiona Branko Čavlović Čavlek. Sudeći po još nekoliko parkiranih osobnih automobila na istoj lokaciji, nameće se zaključak kako ŠRC, koji su građani Karlovca platili prije deset godina više od deset milijuna kuna, povremeno služi kao parkiralište i većem broju IGM-ovih teretnjaka.

U gradskoj smo se upravi pozanimali znaju li za naviku IGM-ovaca da parkiraju na gradskom zemljištu.

– Oni jesu povremeno koristili taj parking tijekom zime, kada bi morali stati zbog loših uvjeta, no to je sve – tvrdi zamjenik karlovačkog gradonačelnika Dragutin Rendulić.

Ima li IGM uopće dozvolu za parkiranje i može li se taj prostor i oštetiti?

– IGM nema dozvolu za parkiranje na ŠRC-u, niti taj parking plaća. ŠRC nije parkiralište za kamione, a pod teretom kamiona može se taj prostor i oštetiti – kaže Rendulić, najavljujući pokretanje postupka da se kamioni sa ŠRC-a odstrane.

Mogućnost kazne
O slučaju smo izvijestili i karlovačke ‘komunalce’, koji su potvrdili kako postoje sankcije uporabive u tom slučaju. Do izjave vlasnika IGM-a Ivana Pađena, unatoč nastojanjima, nismo uspjeli doći.

Želite prijaviti greške?