Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

HTV-ovi urednici opet slijepi za poštenje nove uprave Omiša

Fokus
HRT Screenshot
21.01.2014. u 14:05

Dvaput u Trećem dnevniku i sinoć u Fokusu nema reportaže dr. med. Ivanu Kovačiću gradonačelniku Omiša koji je, kao i novi gradonačelnik Metkovića, uveo odgovornost i poštenje u upravljanje gradom

Znate li zašto je obješen Giordano Bruno? Umjesto da na svoje pogrešno pitanje odgovori na jedini točan način (zato što je spaljen), zagrebačka hodajuća i sve manje trčeća pojava od gradonačelnika, g. Milan Bandić, jučer navodi neke svoje razloge za svoju uzurpaciju nekakvog natječaja

Na totalno krivom temelju sinoć se, u još jednom suvišnom “Fokusu” HTV-a pokušavalo raspravljati o tome imamo li previše općina i gradova i o sličnim presudnim vječnim mudrostima. Razgovor je vođen na uobičajeno ograničen način (kao da smo na policiji ili na partijskom sastanku), jer voditelj Danko Družijanić drugačije ne zna. Tek pri kraju emisije prodrlo je shvaćanje, na primjeru Omiša, da u gradskim upravama možda i nemamo previše činovnika, nego da oni presporo rade, jer su tako organizirani itd. 

Ostvaren je i kontakt s novim gradonačelnicima Omiša i Metkovića. Njih dvojica sad uvijek dobro dođu i HTV uvijek maše s njima, točnije rečeno: samo s onim iz Metkovića. Koliko je oštećenom profesionalnom moralu HTV-ovih urednika ta materija strana, svjedoči i činjenica da ni jedna ekipa ni ovog puta, treći put za redom, nije otišla u Omiš. U Dnevniku 3 objavili su mu fotografiju, pa su s njim razgovarali video-vezom, a u trećoj prilici, sinoć u “Fokusu”, opet je novi gradonačelnik Omiša, stomatolog i docent na Medicinskom fakultetu u Splitu g. Ivan Kovačić – bio na vezi, u splitskom TV studiju. Uspio je reći da je ukinuo izdatak od sto tisuća kuna privatnoj firmi koja čisti spomenik i umjesto nje sad to radi komunalna služba, u okviru svoje djelatnosti. Ukinut je i izdatak za razvoženje pitke vode po selima u zaleđu, jer sad to rade vatrogasci.

 Kad je dr. Ivan Kovačić to proglasio upravljanjem prema načelima zdravog razuma, iz zagrebačkog studija dočekala ga je pamet prof. dr. Ivana Koprića, djelatnika Pravnog fakulteta u Zagrebu, koji je izvolio izjaviti da ne bi volio da mu zube popravlja netko tko to nije stomatolog, nego to radi samo po načelima zdravog razuma. A onda su docenta Medicinskog fakulteta u Splitu, stomatologa i novog gradonačelnika Omiša dr. Ivana Kovačića – lijepo iskopčali.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?