Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZVOJ POSLOVNE INFRASTRUKTURE U REGIJAMA

Hrvatska uspješna u korištenju pretpristupnih sredstava EU

18.06.2009.
u 17:26

Šef delegacije Europske komisije Vincent Degert i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković održali su u četvrtak u Informacijskom centru EU u Zagrebu predstavljanje sedam regionalnih projekata za razvoj poslovne infrastrukture u Hrvatskoj čija je ukupna vrijednost veća od 9 milijuna eura.

- Budući da je riječ o konkretnim projektima koji doprinose poboljšanju poslovne infrastrukture u sedam gradova i potiču jačanje gospodarskih aktivnosti, ne želim govoriti o političkim konotacijama procesa pridruživanja Hrvatske u EU, jer ako želimo završiti pregovore, moramo odraditi svoj dio posla bez obzira na blokade. Treba stvoriti pretpostavke za završetak pregovaračkog procesa - istaknuo je ministar Čobanković.

Ministar Čobanković i veleposlanik Degert o projektu:

Ukupna vrijednost projekata je 9,422.700 eura, od čega je 5 milijuna eura bespovratnih sredstava Europske unije iz programa Phare. Svi projekti su dovršeni - infrastruktura u poslovnoj zoni Šopot u Benkovcu, tehnološki odjel poslovnog inkubatora BIOS iz Osijeka, višenamjenska dvorana za sport i turizam u Delnicama, turistički i kulturni informacijski centar Lepoglave, projekt "Pastrve i turisti" iz Otočca, pakrački razvoj uz pomoć znanja i poduzetnička zona Trnovača u Slatini.

Predstavnici sedam gradova:

Posebnost projekata je u tome što su dobili do sada najveću novčanu pomoć Europske unije za ovu svrhu u Hrvatskoj (do milijun eura po pojedinom korisniku). Nadalje, projekti su osmišljeni na inicijativu korisnika koji su dizajnirali projekte prema svojim potrebama, istaknuo je Vincent Degert.

Želite prijaviti greške?