Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČAST Među pet najboljih

Grad Karlovac nagrađen za poticanje udruga

26.11.2008.
u 17:27

Grad Karlovac nagradila je za doprinos razvoju nevladina sektora nacionalna Zaklada za razvoj civilnog društva. Zaklada je priznanje ‘Zajedno za bolje’ dodijeljivala jedinicama lokalne i područne samouprave, a uz Karlovac nagrađeni su i Biograd na moru, Istarska županija, Općina Jasenovac te Rijeka.

Brzi rezultati
– Kako bismo promovirali karlovačku civilnu scenu osnovali smo gradski Upravni odjel za udruge, nema tome dugo. U to smo kratko vrijeme uspjeli ostvariti rezultate koje su prepoznali i na nacionalnj razini. To nam jest s jedne strane laskavo, no ipak nameće i raspravu o (ne)razvitku toga društvenog segmenta u Hrvatskoj – rekao je na konferenciji za novinare u Centru za mlade u Grabriku u povodu dobivanja nagrade karlovački gradonačelnik Damir Jelić, dodavši:

– Ne mogu zamisliti kakav bi naš rad bio kada ne bi postojalo aktivno polje građanskog aktivizma u našem gradu. Civilno društvo uvijek korača naprijed, a Grad ga prati u stopu.

Ponosan na nagradu bio je i resorni gradski pročelnik Goran Jakšić. On je spomenuo neke projekte koji su pridonijeli ‘Zajedno je bolje’ nagradi.

– Osnivan je Centar za mlade, također i skloništa za beskućnike i žene žrtve nasilja, a tu su i ostali projekti, svi realizirani ili u planu realizacije s neprofitnim sektorom – kazao je Jakšić.

On je dodao i da će uskoro krenuti projekt besplatne edukacije gradskog aparata na temu razvijanja civilne scene.

Podijeljene knjige
Na kraju je gradonačelnik predstavnicima lokalnih udruga te prisutnim novinarima uručio knjigu “Civilno društvo” autora Gojka Bežovana, koju je izdala Matica hrvatska. “Udrugaši” su se od medijskih radnika i gradskih čelnika ipak duže zadržali u Grabriku, da bi prisustvovali seminaru o načinu izrade natječaja radi financiranja svojih djelatnosti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?