Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naizgled nemoguća misija

Nevjerojatan maratonski podvig konačno na malim ekranima!

maratonski podvig
Foto: PR FOTO
1/2
27.04.2015.
u 13:21

Sedam maratona na sedam kontinenata u samo sedam dana bila je ideja Roba Bella, koju je nakon pomnog planiranja i konzultiranja s petoricom svojih prijatelja i suputnika na maratonima na kraju i proveo u djelo. Naizgled nemoguću misiju - tjelesno zamornu i vremenski teško izvedivu - Bell je započeo 19. siječnja na Antarktici trčeći prvi maraton u surovim uvjetima južnog pola.

Nakon iscrpljujuće utrke na jedinom kontinentu koji nije naseljen ljudima uslijedio je odlazak u Južnu Ameriku (Punta Arenas),zatim Sjevernu Ameriku (Houston), Europu (London), Afriku (Kairo) i Aziju (Singapur), da bi nevjerojatnu avanturu završili posljednjim, sedmim maratonom 25. siječnja u Sydneyu u Australiji.

Sir Ranulph Fiennes bio je prvi čovjek koji je završio ovaj izazov, a kada ga je završio izgovorio je ove riječi: "Gledajući unatrag, ne bih to učinio. Ne bih to ponovno učinio".

Podvig koji je Rob Bell upio ostvariti sa svojih pet prijatelja nesumnjivo je jedan od najvećih u povijesti trčanja, a njihov put po kontinentima, uz sve probleme te tjelesne i emocionalne napore, snimale su i kamere Travel Channela. Vrijedi spomenuti i ostale članove ekipe: Ben Goodburn, Gareth Williams, Peter Bocquet, Steve Vials, Dan Honour.

Dokumentarac u dva dijela o tom mega maratonu Travel Channel prikazat će 1. svibnja u 21 sat, a repriza obje epizode biti će emitirana 31.5. u 19:30 sati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije