Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekreacija

Najvažnije za trčanje po kiši su vodonepropusna jakna i kapa

Running in the Woods
Foto: Thinkstock
02.12.2014.
u 10:00

Savjeti za kvalitetno vježbanje u sklopu programa trčanja i nordijskog hodanja Večernjeg lista

Ako ste mislili da zima nije idealno vrijeme za trčanje ili hodanje – u pravu ste. S druge strane, budete li čekali idealno vrijeme, možda nikada niti ne počnete živjeti aktivnije. Stara je trkačka uzreka "Ne postoji loše vrijeme, samo slabi ljudi" istinita, ne bojte se, niste od šećera i na kiši ili snijegu se nećete otopiti. Ali se zato za kišu treba dobro pripremiti.

Najvažnija je stvar koja će vam trebati trčite li dok kiši – jakna. Vodonepropusne jakne nisu najjeftinije, ali novac utrošen na dobru vodonepropusnu jaknu nikako nije bačen. Trkačke vodonepropusne jakne su obično tanke i sadrže sloj nekog hi-tech materijala poput GoreTexa.

Šavovi su također vodonepropusni, kao i džepovi, a odlično će vas štititi i od neugodnog zimskog vjetra. Ispod jakne se odjenite slojevito i rješavajte se slojeva kako se budete zagrijavali. Kapa sa šiltom također je obvezna trkačka oprema za kišnog vremena. Tako vam kiša neće padati direktno u oči.

Razmislite i o vodonepropusnim tenisicama, iako je mala vjerojatnost da će za žešćeg pljuska i one pomoći da vam noge ostanu potpuno suhe. U svakom slučaju, trebat će vam dodatni par čarapa – noge će vam dulje ostati suhe i manje će se klizati unutar tenisica. I jedan savjet za brže sušenje tenisica: iz mokrih tenisica izvadite uložak i stavite ga da se suši, a u tenisice stavite nekoliko komada zgužvanog novinskog papira. Papir će brže upiti vodu i vašim će tenisicama trebati kraće vrijeme da se potpuno osuše.

U svakom slučaju, vjerojatnost da ćete ostati potpuno suhi je mala, ali vas zato čeka ugodno iznenađenje: istraživanja su pokazala da je nakon treninga otrčanog po kiši osjećaj postignuća kod trkača bio osjetno veći nego nakon treninga po suhom vremenu. Dakle, trčite li po kiši, bit ćete ponosniji na sebe!

>>https://www.vecernji.hr/goout-program/

Foto: GoOUT!

Fill out my online form.

Komentara 4

IM
Immanuell
11:20 02.12.2014.

Dobro jutro, portal...... Ono, zaključak iz naslova vam je maestralan......

Avatar jigaboo
jigaboo
14:46 03.12.2014.

ja dosad po kisi trco u vunenom dzemperu I subari, bas ti hvala sto si mi otvorio oci

VI
Vito
08:48 03.12.2014.

Očito da ovi koji nešto tako predlažu nemaju pojma o staroj narodnoj poslovici: Čižma glavu čuva, a šubara ju krasi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?