Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD ĆE – NE ZNAMO

Dan Brown dovršio novi roman

16.02.2009.
u 13:06

U Ženevi na snimanju filma "Anđeli i demoni" koje se privodi kraju (premijera filma trebala bi biti 15. ožujka) redatelj Ron Howard izjavio je novinarima da je Dan Brown dovršio svoj novi roman o Robertu Langdonu, glavnom junaku "Anđela i demona" i razvikanog "Da Vincijeva koda". Howard je režirao obje ekranizacije Brownovih knjiga u kojima je uloga Langdona povjerena Tomu Hanksu (premda ga je Brown, mnogo prije prodaje filmskih prava, u knjigama opisao kao nekog sličnog Harrisonu Fordu).

O "Da Vincijevu kodu" mnogi su govorili da je kao triler preplitko napisan, na razini lošijih djela Roberta Ludluma, da je zaplet previše očit i jasan svakome tko je makar prolistao knjigu "Sveta krv, sveti gral" te da za Browna i njegovu knjigu nitko ne bi čuo (kao što je i prvi roman "Anđeli i demoni" prošao nezapaženo i postao uspješan tek nakon što se "Da Vincijev kod" rasprodao) da nije bilo silnih milijuna dolara koje su njegovi izdavači u Bertelsmannu uložili u promidžbu i raspirivanje kontroverzi, ali brojka od 70 milijuna primjeraka knjige koliko je prodano širom svijeta jednostavno je prevelika da bi se fenomen Dana Browna moglo ignorirati.

Glasnogovornica tvrtke Doubleday, američkog ogranka Bertelsmanna, izjavila je da zasad ne mogu još objaviti ni naslov ni datum izlaska nove Brownove knjige. No, zna se da će se misterija koju Langdon rješava ovaj put kriti u spomenicima i zgradama američke prijestolnice Washingtona, da će riječ biti o slobodnim zidarima, i da se kao radni naslov knjige spominjao "Solomonov ključ".

Želite prijaviti greške?