Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.03.2013. u 12:00

Ulaganja ne financira kreditima nego gotovinom pa nema dugova, a jedini kriterij u poslovanju mu je profit pa hotelima sezona traje dok se to financijski isplati

Davor Lukšić, drugi najbogatiji Hrvat na listi časopisa Forbes, vlasnik je lanca od 18 hotela na hrvatskoj obali odnosno desetak posto svih domaćih turističkih kapaciteta. Od konkurencije se razlikuje po uspješnijem poslovanju, koje pak temelji na jednostavnim pravilima.

Ulaganja ne financira kreditima nego gotovinom pa nema dugova, a jedini kriterij u poslovanju mu je profit pa hotelima sezona traje dok se to financijski isplati. Ukratko, premda su veliki i bogati, ponašaju se racionalno i posve suprotno od nekih malih domaćih megalomana.

 Vesna Pusić priznaje da se najviše bavi zapošljavanjem

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova i predsjednica HNS-a, dala je veliki intervju za 24express naslovljen \"Radna mjesta su u središtu moje politike\". Znamo, znamo, primijetili smo to. Šifra: Plinacro.

 Novi euroskeptici ulaze u HDZ-ov klub

Goran Dodig, predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke (HDS), na prošlim je parlamentarnim izborima zastupao stav da Hrvatska ne treba pristupiti EU, što mu je donijelo manje od 0,5 posto glasova ili manje od neovisne liste Siniše Vuce.

Eurofobiji usprkos, Dodigov HDS ušao je, piše Novi list, u koaliciju s HDZ-om te će ga podržati na izborima za Europarlament.

Vjerojatno će reći da sada nemaju ništa protiv Europske unije. Ili bar ništa efikasno.

 Nezavisni zastupnik dobio 300.000 kuna da uredi ured

Veljko Kajtazi, nezavisni saborski zastupnik izabran da zastupa 12 nacionalnih manjina, osnovao je nedavno udrugu Romsko nacionalno vijeće. Iako je to tek jedna od desetak romskih udruga u Hrvatskoj i vjerojatno najmlađa, Vlada joj je, javljaju 24sata, na prijedlog potpredsjednika Nevena Mimice, odlučila dati 300.000 kuna za – uređenje ureda. Novca u državnom proračunu nema nizašto pa ni za rad udruga, ali ga se za uređenje ureda Kajtazijeve udruge našlo. Osim što je \"zaradio\" da ured opremi kao svemirski brod, Kajtazi je zaradio i prijavu, koju je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa i prihvatilo pa će provjeriti vezu između nezavisnog zastupnika i zavisne udruge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?