Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistički preporod

Zbog navale turista u Splitu se gradi šest novih hotela

Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
12.01.2015.
u 15:15

Po dva hotela grade se na Žnjanu i na Trsteniku, jedan na Bačvicama, a u funkciju bi se trebao staviti i hotel Ambasador

Split je konačno ostvario svoj cilj.

U prošloj godini prijavljeno je 1,3 milijuna turističkih noćenja zbog čega je ušao u prestižno društvo gradova koji premašuju magični milijun.

Daleko je to još od elitnog Dubrovnika i Rovinja te njihovih više od tri milijuna, ali s obzirom na uzlazni trend i čak šest hotela koji se grade u Splitu, ove bi godine rezultati trebali biti još i bolji.

Kerumov mrtvi kapital

Po dva hotela grade se na Žnjanu i na Trsteniku, jedan na Bačvicama, a u funkciju bi se trebao staviti i Ambasador. Preuređuje se i hotel Park koji će svoja vrata otvoriti prije sezone, a pravi uspon očekuje se kada se riješi situacija s Kerumovim Marjanom koji je godinama mrtvi kapital na prestižnoj lokaciji.

– Najveći je nedostatak splitske turističke ponude nedovoljan smještajni kapacitet. Ali, kada ovim objektima, koji su već u realizaciji, dodamo i naše planove na istočnoj obali, situacija će biti puno bolja – ističe splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Navodi da su dobri rezultati stigli nakon dugogodišnjeg rada i niza događanja koji se organiziraju cijele godine. Istaknuo je Ultru kao najznačajniji događaj i najavio njezino ovogodišnje izdanje naglasivši kako se nada da će se i ubuduće nastaviti organizirati u Splitu.

Veliki trud ulaže se da Split postane cjelogodišnja turistička destinacija.

– U prosincu smo imali 28 posto veći broj noćenja zbog odlično pripremljenog programa Advent u Splitu. Već počinjemo s promidžbom za ovogodišnji Božić i Novu godinu u Italiji, Sloveniji, Austriji, ali i u Zagrebu. Plan nam je dogodine imati povećanje od sto posto – otkriva Baldasar.

Porast i u prosincu

Splitsko-dalmatinska županija u cijelosti je ostvarila pet posto bolji turistički rezultat u prošloj godini u odnosu na pretprošlu, od pet posto, a turističke radnike u srednjoj Dalmaciji osobito raduje porast u prosincu za čak 44 posto.

>>Turisti su u Splitu zadovoljni, pa imali smo rast noćenja od 22%

Komentara 1

ZA
zagabria1
13:51 14.01.2015.

Kao kontinentalac mogu reći svaka čast Splitu. Uvijek uživam doći u taj grad, vjerujem da to prepoznaju i turisti. Jedini kojsavjet bio bi, ostanite kakvi jeste, nemojte mijenjati mentalitet i postati nekakvi neoliberalni aparatčiki. Toga ima na tone a ovakvihh gradova kao Split na prste jedne ruke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije