Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inovativnim poduzetnicima

ZABA dodijelila 900 tisuća kuna za inovativne projekte

telemetrijski hidrant
croenergo.eu
11.12.2013.
u 20:22

Inovativci Igor Ignac te Boro Markić su osmislili telemetrijski hidrant, a sa 100.000 kuna nagrađeni su i kreatori univerzalnog dodatka za automatsko izoštravanje kod video snimanja- Skype CS

Zagrebačka banka u predblagdansko je vrijeme dodijelila 900 tisuća kuna donacija poduzetnicima i obrtnicima koji su pokazali inovativnost i tržišnu održivost. U sklopu projekta Moj ZABA start otvorena su četiri natječaja na koje se prijavilo 420 poduzetnika, obrtnika i udruga. Tri natječaja su završena, a nagrađeni su kreativni obrtnici, zeleni poduzetnici i inovativni koncepti. Još uvijek je otvoren natječaj Moja zajednica za društvena poduzeća čiji se završetak očekuje u ožujku 2014., a za koje je Zagrebačka banka izdvojila 300.000 kuna.

Moramo biti društvo koje će bazu poduzetnika povećavati, a ne ono koje će otežati uspjeh i za ono malo poduzetnika koji posluju na tržištu. Ovo nije financiranje već poticanje i ohrabrenje za kvalitetne kojima su naša vrata uvijek otvorena – poručio je predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković.

Među obrtnicima dvije od tri nagrade pokupila je drvenarija Pošpaić za dva inovativna proizvoda izrađena u suradnji s dizajnerima. Za proizvod Rogoz dobili su 100.000 kuna, a za Tribure, odnosno tri taburea u jednom dobili su 85.000 kuna. Treću nagradu u iznosu od 65.000 kuna, ali i posebnu nagradu stručne komisije u iznosu od 50.000 kuna dobila je inovativna kabanica Kaplja, obrta Kišobranarstvo ''Cerovečki“.

Inovativci Igor Ignac te Boro Markić su osmislili telemetrijski hidrant, a sa 100.000 kuna nagrađeni su i kreatori univerzalnog dodatka za automatsko izoštravanje kod video snimanja- Skype CS a jednak iznos dobila je ekipa Opet njih dvije koja je osmislila Lisnati Odred Goes Pro. U natječaju Moja zelena zona građani su izabrali pobjednika koji je osvojio 150.000 kuna potpore pa su kao najbolji projekt ocijenili Eko knjižnicu, gradske knjižnice Vukovara, ogranak Sotin, a stručni je žiri nagradu identičnog iznosa dodijelio projektu ''Sakupljanje i prerada šumske biomase u energente“, braniteljske zadruge Kapela iz Josipdola. 

>>Telemetrijski hidrant - jedan od 3 pobjednika ZABA-inog natječaja 'Moja prilika'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije