Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMUNOLOŠKI ZAVOD

Za 10 dana objava cijene, a tek tada kreće dubinsko snimanje

Imunološki zavod
Foto: Marko Prpić/Pixsell
05.06.2014.
u 17:00

Ulagači su sve više obeshrabreni odugovlačenjem jer se gubici kumuliraju

Iako je krah Imunološkog zavoda bio još u siječnju, nakon čega su privatni ulagači iskazali načelni interes za preuzimanje jer je riječ o opstanku važne industrije za državu, do danas im država nije omogućila uvid u poslovanje. Prema informacijama koje imamo, sljedeća sjednica Povjerenstva održat će se za 10 dana, kada će se i utvrditi kriteriji i cijena po kojoj bi se preuzeo, odnosno prije svega dokapitalizirao Imunološki, a tijekom ovoga mjeseca poslat će se i poziv za predaju obvezujućih ponuda. No prije toga tvrtke moraju obaviti dubinsko snimanje.

Proizvodnja trpi jer radi samo dio zaposlenika zaduženih za virusna cjepiva, koja još jedina imaju dozvolu za rad, s obzirom na to da je ona za krvnu plazmu i bakterijska cjepiva oduzeta, poslovni rezultati za prvi kvartal pokazuju gubitak, a oni će za pola godine biti još veći. Zato se ulagači i pitaju hoće li biti svrhe ulaziti u tvrtku koja kumulira gubitke, za koju treba vratiti dozvole za dva cjepiva i zadržat dozvolu za virusna cjepiva.

Luka Rajić, vlasnik PharmaS-a koji je zajedno s FGS-om Nexus prvi iskazao interes za Imunološki, nekidan je zato i izjavio “kako ga ne bi preuzeo pod svaku cijenu”. Uz njega interes je potvrdio JGL, Grad Zagreb i HZZO.

>> Imunološki zavod neće u predstečajnu nagodbu što će ubrzati prodaju

Komentara 1

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
08:31 06.06.2014.

...stop stihijskim prodajama, privatizacijama, monetizacijama, pretvorbama, predstečajnim nagodbama, outsourcing-ima, netransparentnim zakupima ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije