Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČESTITAMO!

Vukovarka Ivanka Pole "najradnica" Hrvatske!

Tisak
Damir Špehar/PIXSELL
16.11.2020.
u 17:50

Ove se godine su za izbor najradnika pristigle čak 572 prijave pa je izbor bio težak, ističu organizatori projekta. Zaprimljeno je 8909 SMS glasova, od kojih je pobjednicu dobila 20,9%.

Tisak drugu godinu zaredom, ima najbolju radnicu u Hrvatskoj. Najradnik 2020., Ivanka Pole, osvojila je nagradu dr. Dražen Glavaš od 100.000 kuna u sklopu projekta Mali svjetionik za velike ljude koji po načelima moralnosti u poslu, poštenja, kolegijalnosti i ostalih vrlina služe kao uzor.

– Novci mi ništa ne znače u životu. Dva sam puta zbog ranjavanja u Vukovaru učila hodati. Od svoje sam 18. godine ista, samo volja i rad – kazala je Pole, koja, kako tvrdi, iz iskustva može reći da se pošten rad isplati. Prodavačima bude i teško, ima i bezobraznih kupaca, ali i oni obično odu s osmijehom.

– Za to mi bonus ne treba, bitno mi je da mi je srce na miru – rekla je ta Vukovarka, koja dio nagrade od 100 tisuća kuna, kao božićni poklon planira i donirati “nekoj obitelji koja puno radi, a ne može si mnogo toga priuštiti”.

Ivanka je u Tisku zaposlena 17 godina, a trenutačno radi na kiosku u Studentskom gradu u Zagrebu. Objašnjava kako je s tim poslom ispunjen njezin djetinji san “da bude teta u kiosku”. Veseli se svom poslu i kupcima. Stoga nije čudno što su je za nagradu, o kojoj odlučuju glasovi pristigli SMS porukama, prijavili i kupci, i kolege i nadređeni.

Ove se godine su za izbor najradnika pristigle čak 572 prijave pa je izbor bio težak, ističu organizatori projekta. Zaprimljeno je 8909 SMS glasova, od kojih je pobjednicu dobila 20,9%. Na drugom mjestu s 15% osvojenih glasova našla se Zvjezdana Novina Repovečki iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice, a na trećem sa 14% Zlatko Miklec iz Hrvatskog kišobrana.

Drugoplasiranoj Zvjezdani pripalo je 10.000 kuna nagrade, a Zlatku 5000 kuna. Organizatori poručuju da ciljevi Projekta ostaju ukazivanje na važnost malog čovjeka, priznanje za rad i trud poštenih ljudi i poruka da se poštenje isplati. Osim toga, žele potaknuti drugu perspektivu razmišljanja i skrenuti pozornost na sve djelatnike, bez obzira na njihov staž i branšu.

Lanjska nagrada za “najradnika” također je “otišla” u ruke zaposlenice Tiska – Mire Logarušić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije