Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaganja

Vojvodina će inicirati osnivanje srpske razvojne banke Tesla

Novac
Arhiva VL
20.06.2010.
u 13:29

Vojvodina će prema Pajtićevim riječima uložiti oko 150.000 eura kao svoj dio osnivačkog kapitala

Prema pisanju novosadskog "Dnevnika" Vojvodina će inicirati osnutak srpske razvojne banke Tesla u Hrvatskoj, koja će kreditirati srpsku zajednicu u području gospodarstva i poljoprivrede. To je najavio predsjednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić dodavši kako će Vojvodina uložiti oko 150.000 eura kao svoj dio osnivačkog kapitala, a taj novac će biti plasiran srpskim povratnicima pod veoma povoljnim uvjetima da bi im se omogućilo da žive dostojanstveno.

Dnevnik prenosi i kako će osnivači banke Tesla biti Pokrajinski fond za razvoj i Srpsko nacionalno vijeće u Hrvatskoj, te poslovni ljudi iz Hrvatske srpskog podrijetla, zbog čega se pristupilo izmjenama osnivačkih akata toga pokrajinskog fonda.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Vojvodine usvojene su izmjene odluke o osnivanju Fonda za razvoj Vojvodine, na temelju kojih ovaj fond može biti osnivač financijskih institucija i baviti se prometom vrijednosnim papirima i tako stjecati prihode.

Ključne riječi

Komentara 13

KR
kroon
23:59 20.06.2010.

istina nema tesla nista sa srbijom kao i ostali vlasi iz gospica koji su se pokatolicili i pravili najvece zlocine da bi se pokazali vecim hrvatima i od samih hrvata

VO
Vorosmart
15:00 20.06.2010.

Gledajući čisto ekonomski,nije loša ideja.Samo...Da li će za kredu trebati neki papir iz Pravoslavne crkve? Iz RH se nitko nije sjetio da to napravi u Vojvodini,pa će brdo Muhamedu.Međutim,mjesto gdje je to svakako trebalo napraviti je BiH.Ovako su stotine milijuna kuna \'pomoći\' zamračene,a Hrvati se i dalje iseljavaju.

OD
odisej
14:05 20.06.2010.

Gospodne Ugo, tvoj mentalni entitet bi se uvazio samo u slucaju da je na vlasti Komunisticka partija Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije