Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA PANDEMIJE

Vodeći instituti predviđaju 4,2-postotni pad njemačkog gospodarstva

Radnici na gradilištu
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
07.04.2020.
u 15:19

Njemačke tvornice zaustavile su proizvodnju, a trgovine, tvrtke i restorani zatvorili su vrata kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Vodeći njemački ekonomski instituti očekuju da će se aktivnosti u najvećem europskom gospodarstvu ove godine smanjiti 4,2 posto zbog pandemije koronavirusa, rekle su u utorak dvije osobe upoznate s rezultatima istraživanja.

Iduća godina trebala bi donijeti oporavak, uz rast aktivnosti za 5,8 posto, predviđaju instituti prema tvrdnjama upućenih izvora.

Prognoze bi trebale biti objavljene u srijedu i još bi mogle biti blago izmijenjene. Vlada ih obično koristi kao bazu za vlastite procjene, napominje Reuters. 

Njemačke tvornice zaustavile su proizvodnju, a trgovine, tvrtke i restorani zatvorili su vrata kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Ministar gospodarstva Peter Altmaier izjavio je prošlog tjedna da bi se gospodarstvo ove godine moglo smanjiti više nego za vrijeme financijske krize 2009. godine kada su aktivnosti pale 5,7 posto.

Prije pandemije njemačka je vlada u ovoj godini očekivala rast gospodarstva za 1,1 posto.

VIDEO: Premijer Andrej Plenković o gospodarskim mjerama

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije