Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financijski izvještaj

Vlasnik Groupama osiguranja u RH iskazao porast neto dobiti za 178,5 posto u 2021.

Hrvatske kune
Dubravka Petric/PIXSELL
25.03.2022.
u 16:09

Međunarodno poslovanje u 2021. godini, u koje se ubraja i poslovanje u hrvatskoj podružnici Groupama osiguranje zabilježilo je rast od 8,4 posto s ukupnim iznosom od 2,4 milijarde eura.

Vodeći francuski osiguravatelj i jedna od značajnijih osiguravajućih grupacija u Europi - Groupama grupa, koja od rujna 2021. posluje i u Hrvatskoj objavila je financijski izvještaj za 2021. godinu prema kojem bilježi ukupnu neto dobit u iznosu od 493 milijuna eura što je porast od 178,5 posto u odnosu na isto razdoblje 2020. godine kada je godišnja neto dobit iznosila 177 milijuna eura, priopćili su iz grupacije.

U financijskom izvješću Groupama je na razini grupe iskazala rast premije za 7,5 posto u odnosu na 2020. godinu, koja u 2021. iznosi 15,5 milijardi eura. Segmenti životnog i zdravstvenog osiguranja na razini grupe najviše su rasli za 10,6 posto i iznose 7,8 milijardi eura, dok su segmenti osiguranja imovine i osiguranja od nezgoda zabilježili rast od 4 posto i iznose 7,5 milijardi eura.

Međunarodno poslovanje u 2021. godini, u koje se ubraja i poslovanje u hrvatskoj podružnici Groupama osiguranje zabilježilo je rast od 8,4 posto s ukupnim iznosom od 2,4 milijarde eura.

Ulazak Groupama grupe na hrvatsko tržište dio je šireg strateškog partnerstva s OTP grupom. Naime, 2008. godine Groupama je preuzela 8 posto udjela u Banci i tadašnje osigurateljne operacije u vlasništvu Banke u Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Bugarskoj. U sklopu daljnjeg razvoja ovog strateškog partnerstva, po regulatornom odobrenju Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA), početkom rujna 2021. Groupama je preuzela i OTP osiguranje u Hrvatskoj te započela svoje poslovanje u Hrvatskoj kao Groupama osiguranje na čijem je čelu Sanel Volarić.

Na razini Grupe očekuje se da će poslovanje u Hrvatskoj osigurati značajan doprinos kako razvoju grupacije tako i daljnjem razvoju strateškog partnerstva s OTP Bankom. U posljednjih nekoliko mjeseci Groupama osiguranje poduzelo je niz inicijalnih koraka za osiguranje razvoja poslovanja, od postizanja inicijalnog prepoznavanja branda na tržištu Hrvatske, zapošljavanja stručnjaka te pokretanja razvojnih aktivnosti u području IT i razvoja produkata.

Poslovanje Groupama osiguranja u Hrvatskoj pandan je poslovnog i upravljačkog modela koji je već prepoznat i u drugim državama, te trenutno brine o svojih gotovo 60.000 postojećih klijenata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije