Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodogradilišta

Vlada odbila prijedlog austrijskog A-TEC-a za ulazak u 3. maj

vlada, popijač, kalmeta
Sanjin Strukić/PIXSELL
Autori: lk, tr/VLM
20.01.2011.
u 14:41

Ministar Popijač najavio je raspisivanje novog natječaja, odnosno treći krug, po istim uvjetima. Sindikalisti i Popijač danas su razgovarali i o restrukturiranju Brodosplita, od privatizacije ništa

Vlada je na sjednici odbila prijedlog austrijskog A-TEC-a za ulazak u brodogradilište 3. maj. Naime, iako je njihov program ocijenjen dobrim, ta je kompanija ušla u problem insolventnosti krajem prošle godine – izvijestio je ministar gospodarstva Đuro Popijač.

Najavio je raspisivanje novog natječaja, odnosno treći krug, po istim uvjetima.

– Natječaj će trajati oko deset dana s obzirom na to da interesa već ima – rekao je Popijač.

Ministar se danas se susreo i s predstavnicima sindikata iz Brodosplita koji su sa sastanka otišli optimistični.

– Više nije bilo riječi o privatizaciji nego samo o programu restrukturiranja koji je predložila naša uprava. Ministar nam je obećao da će Brodosplit opstati i da sve ide u dobrom smjeru – rekao nam je nakon sastanka Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplit, koji se nada da će se rješenje sudbine Brodosplita znati u dva do tri tjedna.

Komentara 3

Avatar Rambo
Rambo
14:54 20.01.2011.

Ma ludnica od interesa,............gužva............ludilo

OB
-obrisani-
16:40 20.01.2011.

Zapamtite : SDP i HDZ ne predstavljaju pravnu državu već Lopovluk i otimačinu,,,, Na idućim izborima glasajte za SDP i HDZ ili za Pravnu Državu

MI
mikro47
20:11 20.01.2011.

Žalosno je da, poslije toliko promašaja, nije shvaćeno kako stranim ulagačima nije u interesu prijenos tehnologije, znanja i iskustva u Hrvatsku. Nijihov jedini interes je osvajanje prostora za izgradnju hotela, trgovačkih centara itd. a nikako proizvodnja. A kada se raziđee ekipa stručnih ljudi u pojedinoj proizvodnoj grani (kao npr. u brodogradnji, ... ) onda se više nikada neće moći ponovno sakupiti i toliko teško stečeno znanje je zauvijek izgubljeno, ali izgubljeno je i za buduće generacije. Naši političari nisu svjesni što to znači ali račun za takvu promašenu politiku doći će jednom na naplatu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije