Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar na viru

Veljko Ostojić: Od turizma želimo 300 milijuna eura više nego lani

veljko ostojic (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/3
04.05.2012.
u 15:55

Ministar je naglasio da se razmišlja o privatizaciji neprofitnih i devastiranih objekata u vlasništvu države, a pogotovo bivših vojarni JNA u kojima leži nekoliko milijuna eura neiskorištenog kapitala

– Pristao sam doći na otok Vir zato što je riječ o početku turističkog i općeg repozicioniranja otoka Vira. Budimo realni, Vir dosad nije imao pozitivne turističke atribute pa me veseli što je ovo početak novog razvoja otoka i što se radi sustavno i planski. Budućnost hrvatskog turizma vidim u kombinaciji ponude, poboljšanju postojećih kapaciteta i kvalitete, a sve to treba biti bazirano na doživljajima i emocijama. Ako je neka lokacija pogodna za nezaboravne trenutke po kojima će se pamtiti Hrvatska, onda je to sigurno ovaj svjetionik, rekao je ministar turizma Veljko Ostojić nakon obilaska svjetionika Laterna na zapadnoj obali otoka Vira koji su prije mjesec dana počeli obnavljati Općina Vir, tvrtka Virturizam i Plovput.

Spomenik nulte kategorije, sagrađen 1881., kada otvori vrata početkom srpnja, bit će prvi hrvatski svjetionik koji će imati pet zvjezdica, a na sajmovima turizma, na neviđeno, već su bukirani srpanj i kolovoz. Prema riječima Kristijana Kapovića, virskog načelnika, prvi gosti bit će Česi, jedna obitelj iz Praga, a vila od 180 četvornih metara, koja se obnavlja pod budnim okom konzervatora, ove će se sezone iznajmljivati po promotivnoj cijeni od 380 eura dnevno. Obnova svjetionika stajat će oko milijun i pol kuna.

Ministar Ostojić sastao se u Zadru i s predstavnicima lokalne vlasti te turističkim djelatnicima, a na novinarsko pitanje kako ocjenjuje dosadašnji tijek sezone odgovorio je da nije došao u Vladu kako bi brojao turiste, ali da predsezona potvrđuje sva očekivanja.

– Naš je cilj ostvariti promet od 7 milijardi eura, odnosno 300 milijuna eura više nego lani, kazao je ministar i najavio mogućnost subvencije trajektnih karata za goste, ali ne još ove sezone, te naglasio da se razmišlja o privatizaciji neprofitnih i devastiranih objekata u vlasništvu države, a pogotovo bivših vojarni JNA u kojima leži nekoliko milijuna eura neiskorištenog kapitala. U privatizaciju jedino neće ići sustav ACI marina.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:39 04.05.2012.

Od mene če Hrvatska zaraditi 30 eura za turističnu taksu za cijelu familiju..

1J
1japan
17:24 04.05.2012.

ništa nečeš dobiti i ne lažite narod već nam recite gdje u hrvatskoj postoji obrazovanje laganja da se upišemo da vam možemo vjerovati.

LU
lukarak
18:44 04.05.2012.

Konacno ministar koji ne broji nocenja nego novce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije