Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAFIN 2020.

Večernjakova Mala akademija financija donosi vam digitalno predavanje o financijskoj pismenosti

10.08.2020.
u 15:47

Za razliku od prošlih godina, Mafin se ove godine seli na web i donosi vam predavanje o financijskoj pismenosti u vaš dom

Dragi učenici, roditelji i nastavnici,

Hvala vam što ste i ove godine iskazali interes za sudjelovanje u projektu Večernjeg lista Mafin – Mala akademija financija. Vama, dragi roditelji i nastavnici, posebno hvala što ste pomogli učenicima i djeci u njihovim stremljenjima da doznaju više o financijskoj pismenosti. Financijska pismenost nešto je što nas prati cijeli život, od malih nogu kada tražimo roditelje da nam kupe novi bicikl, pa sve do naše mirovine, kada mi želimo biti ti koji unucima kupujemo željeni bicikl. Zato je izrazito važno da svako dijete shvati koliko je važno u životu donositi pravilne financijske odluke, a upravo to smo željeli postići našom Malom akademijom financija.

 

Ova godina je posebna, koronavirus nas je spriječio da se družimo uživo kao prijašnjih godina i zaista nam je žao što se nećemo okupiti u učionicama i zajedno učiti o financijskoj pismenosti. Zato smo ove godine odlučili doći u vaše domove putem računala, televizora i zaslona pametnih telefona te smo pripremili edukativno predavanje koje će vam približiti sve te čudne financijske pojmove. Profesorice s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić, približit će vam financijske izraze koje ste mnogo puta do sada čuli, ali ih možda niste razumjeli ili se niste s njima zamarali. Edukativno predavanje već je dostavljeno svim mentorima putem e-maila, a uskoro će biti dostupno i na našem portalu. Vjerujemo da ćete i na ovaj način naučiti mnogo o financijskoj pismenosti.

Uz to, kako bismo nagradili vašu želju za znanjem, pripremili smo darove za sve vas koje ste dobili zadnji dan škole jer ustvari svi ste vi pobjednici! Ako ste bili spriječeni, ne brinite, darovi vas čekaju u školama kada se vratite.

Da bi novousvojeno znanje o financijskoj pismenosti mogli što bolje iskoristiti u praksi, pobrinula se jedna od najstarijih izdavačkih kuća u Hrvatskoj Znanje te vam osigurala matematičke bilježnice i darovne kartice koje možete iskoristiti u svih sedam knjižara u većim hrvatskim gradovima.

Poseban pozdrav željeli bismo uputiti i dragim osmašima, jer se nažalost iduće godine nećemo družiti. Vas čekaju novi izazovi u srednjoj školi i želimo vam mnogo sreće u daljnjem obrazovanju! Za vas smo u suradnji s partnerom Narodne novine pripremili i poseban dar, Rebell SC2080S, kalkulator odobren za državnu maturu, koji će vam služiti u iduće četiri godine koju god srednju školu odabrali.

Šećer uvijek dolazi na kraju pa je za uspješan završetak projekta i još jedne školske godine Kandit svim sudionicima Male akademije financija osigurao prigodne slatke pakete, uz omiljene čokoladne okuse koji će zasladiti i najzahtjevnija nepca.

Budite hrabri, vrijedni, ambiciozni i odgovorni, vidimo se iduće školske godine, nadamo se uživo, u novom ciklusu Male akademije financija – Mafinu.

Mafin su omogućili

Organizator projekta: Večernji list

Ekskluzivni partner: Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava

Pod pokroviteljstvom: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta

Partneri: Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet, Agencija za odgoj i obrazovanje

www.vecernji.hr/mafin

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije