Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od listopada

Uz narančastu karticu lijekovi jeftiniji i 40 posto

'22.08.2013., Zagreb - Hotel Hilton, dvorana Mimoza - Predstavljanje Narancaste kartice, novog programa tvrtke GlaxoSmithKline, proizvodjaca lijekova. Karticu je predstavio predsjednik GSK Marko Matai
'Goran Jakus/PIXSELL'
22.08.2013.
u 20:03

Među povoljnijim lijekovima su oni za snižavanje krvnog tlaka, za liječenje refrakterne epilepsije...

Zahvaljujući programu Narančasta kartica, svi pacijenti koji koriste lijekove s dopunske ili B liste HZZO-a farmaceutske tvrtke GlaxoSmithKline, od listopada će ih plaćati 10 do 40 posto manje. Narančasta kartica besplatno će se moći preuzeti u ljekarni. Na početku bit će osam povoljnijih lijekova na listi: za snižavanje krvnog tlaka, liječenje refrakterne epilepsije i dobroćudnog povećanja prostate. Iz tvrtke najavljuju i daljnje proširenje liste lijekova uvrštenih u program.

– Očekuje se da će našom Narančastom karticom samo u prvoj godini građani uštedjeti dvanaest milijuna kuna, a razliku prema HZZO-u pokrit će naša tvrtka – istaknuo je Marko Mataija, predsjednik GlaxoSmithKlinea, istaknuvši kako se kompanija odlučila za ovu vrstu društveno odgovornog programa da bi mogla svojim korisnicima, njih otprilike 75 tisuća u Hrvatskoj, lijekove učiniti dostupnijima. Uz GlaxoSmithKline partner tog projekta je i Hrvatska ljekarnička komora. Ovih dana počinje testiranje Narančaste kartice u odabranim ljekarnama, a cilj je da se u program uključe sve ljekarne u Hrvatskoj. Isti program tvrtka je već pokrenula u SAD-u i nekim europskim zemljama.

>>Objavljen popis proizvoda koji se mogu kupovati izvan ljekarni

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije