Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gospodarstvo na koljenima

Upozorenje Svjetske banke: Zbog pandemije rast u Aziji na najnižoj razini od 1967.

Svjetska banka
Foto: Yuri Gripas/REUTERS/PIXSELL
29.09.2020.
u 06:45

U Kini bi gospodarstvo u ovoj godini trebalo zabilježiti 2-postotni rast, potaknut državnom potrošnjom, rastom izvoza i niskom stopom novih slučajeva zaraze koronavirusom od ožujka, ali donekle ograničen padom domaće potrošnje

Pandemija koronavirusa izazvat će u Istočnoj Aziji i Pacifiku, kao i u Kini, najsporiji gospodarski rast u preko 50 godina, upozorila je u ponedjeljak Svjetska banka.

Prema najnovijim projekcijama Svjetske banke, očekuje se da će gospodarski rast u toj regiji u 2020. iznositi tek 0,9 posto, najniže od 1967. godine. U Kini bi gospodarstvo u ovoj godini trebalo zabilježiti 2-postotni rast, potaknut državnom potrošnjom, rastom izvoza i niskom stopom novih slučajeva zaraze koronavirusom od ožujka, ali donekle ograničen padom domaće potrošnje.

Očekuje se da će ostatak regije Istočne Azije i Pacifika zabilježiti 3,5-postotno usporavanje, izvijestila je Svjetska banka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije