Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujedinjeni građevina

Udruženi srbijanski i hrvatski građevinari u pohodu na milijarde

Gradnja autoceste
Željko Grgurinović
21.02.2011.
u 10:39

Najveće hrvatske i srbijanske građevinske tvrtke, njih 44, sutra će u Beogradu dogovarati zajednički nastup na tržištima Libije, Alžira, Irana i zemljama bivšega Sovjetskog Saveza

Najveće hrvatske i srbijanske građevinske tvrtke sutra će u Beogradu dogovarati zajednički nastup na tržištima Libije, Alžira, Irana i zemljama bivšega Sovjetskog Saveza. Radi se o projektima vrijednima nekoliko milijardi dolara. Kako prenosi Tanjug, u Privrednoj komori Srbije okupit će se predstavnici najvećih poduzeća - 21 tvrtka iz Hrvatske i 23 iz Srbije.

- To su veliki investicijski pothvati koji će se raditi u sljedećih 10 do 15 godina - kazao je tajnik Udruženja za građevinarstvo u Privrednoj komori Srbije Goran Rodić.

Alžir planira, kako je rekao Rodić, u u infrastrukturu uložiti oko 100 milijardi dolara, Libija 50 milijardi, Iran 70 milijardi, a bivše sovjetske republike i Rusija više od 100 milijardi dolara. To su većinom poslovi koji se dogovaraju na državnoj razini, zbog čega će srbijanska i hrvatska poduzeća na sastanku u Beogradu usvojiti zajedničke zaključke o traženju pomoći od vlada dviju zemalja prilikom ugovaranja poslova. Ujedinjena srbijanska i hrvatska građevinska poduzeća lakše će doći do bankarskih jamstava za velike poslove na kojima će izravno raditi nekoliko tisuća građevinaca i više desetaka tisuća kooperanata, napomenuo je Rodić.

- Veliki strani investitori, posebno iz Alžira, Libije, Rusije i bivših zemalja Sovjetskog Saveza, traže da bivša jugoslavenska operativa objedinjena ponovno nađe svoje mesto na tim tržištima. Hrvate pozivamo da zajedno s nama stupe na treća tržišta jer i jednoj i drugoj strani fali zanatska elita, dobri inženjeri, majstori. Zajednički možemo dovršiti tako velike pothvate - zaključio je Goran Rodić.

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar atrpimir
atrpimir
10:51 22.02.2011.

:))) Kaj vi u ovo vjerujete ? :))) Jedino kao dio nesvrstanih Srba Hrvatska u Nato-u može sa \"hrvatskim\" tvrtkama nastupiti na tržištima koje je ne tako davno napustio naš drug Tito :))) Samo se pitamo kojim će to predsedničkim izaslanstvima koje plaćamo mi porezni obveznici plaćati sebi \"hrvatske tvrtke\" u privatnom vlasništvu puteve, veze i letove po Trećem svijetu :))) Oni koji i financišu Pantovčak ?! :)))

Avatar ciril
ciril
11:45 21.02.2011.

S kim si, takav si.

DU
Deleted user
11:19 21.02.2011.

Nije čudno što smo u situaciji u kojoj jesmo kada oni koji bi trebali izvaditi Hrvatsku iz problema čine gluposti i prodaju se za nekoliko eura u ime EU. Amater je svatko onaj koji surađuje sa srbima i jedino što može biti je sluga. Neka propadne svatko tko surađuje sa srbima i slovencima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije