Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI RAST

Uberov dug sve veći: U trećem kvartalu gubitak 1,46 milijardi dolara

Uber
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
29.11.2017.
u 10:14

Kao privatna tvrtka, Uber nije dužan javno objavljivati financijska izvješća, no ranije ove godine počeo je pružati uvid u svoju financijsku izvedbu otkrivajući određene podatke.

Američka tehnološka kompanija Uber zabilježila je porast kvartalnog gubitka, dok se ta kompanija za posredovanje u uslugama prijevoza suočava sa zakonskim problemima te regulatornim ograničenjima širom svijeta. 

Kompanija sa sjedištem u Silicijskoj dolini u trećem tromjesečju zabilježila je neto gubitak od 1,46 milijardi dolara, u odnosu na 1,06 milijardi dolara gubitka kvartal ranije, kazao je Reutersu izvor upoznat sa situacijom.

Kvartalni neto prihodi skočili su 14 posto, na 2 milijarde dolara, dok su bruto prihodi od narudžbi porasli 11,5 posto, na 9,7 milijardi dolara, doznaje se od izvora.

Kao privatna tvrtka, Uber nije dužan javno objavljivati financijska izvješća, no ranije ove godine počeo je pružati uvid u svoju financijsku izvedbu otkrivajući određene podatke.

U utorak je konzorcij predvođen japanskom korporacijom Softbank objavio ponudu za kupnju dionica Ubera. Japanska kompanija kazala je da neki ugledni ulagači u Uber, uključujući tvrtke Benchmark, koja posjeduje 13 posto Uberovih dionica vrijednih 9 milijardi dolara, te Menlo, planiraju prodati svoje dionice.

Uber se ove godine suočio s brojnim skandalima, a posljednji se odnosi na probleme s regulatorima zbog otkrića da je tvrtka platila hakerima 100 tisuća dolara da zataškaju veliki hakerski napad prošle godine kojem su bili izloženi podaci 57 milijuna korisnika diljem svijeta.

Komentara 1

DE
deda1234
12:02 29.11.2017.

Malo pomalo......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije