Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petogodišnji plan

U Zastavinoj tvornici Fiat proizvodi 200.000 automobila godišnje

Fiat
AFP
16.04.2010.
u 08:13

Internetski portal Automotiv news navodi da je moguće kasnije povećanje kapaciteta tvornice na 300.000 automobila godišnje te podsjeća da će Fiat u novu tvornicu uložiti 955 milijuna dolara.

Talijanski Fiat planira, u svom petogodišnjem planu, u Srbiji proizvoditi 200.000 automobila godišnje u bivšoj Zastavinoj tvornici u Kragujevcu. Internetski portal Automotiv news navodi da je moguće kasnije povećanje kapaciteta tvornice na 300.000 automobila godišnje te podsjeća da Fiat u Srbiji planira uložiti 955 milijuna dolara.

Fiat je u travnju 2008. kupio 67 posto udjela u jedinom srbijanskom proizvođaču vozila Zastava automobili, koji je bio poznat po jeftinom modelu yugo, čiju je osnovu činio fiat 127.  Automotiv news ocjenjuje da je vrlo vjerojatno da će prvi novi model koji će biti proizveden u Kragujevcu biti manja limuzina sedan, koja će zamijeniti fiat lineu.

Taj sedan, čiji je radni naziv "projekt 342", trebao bi se prodavati u središnjoj i istočnoj Europi, krajem 2011. godine. Novi sedan trebao bi se izvoziti i u SAD, ali kao Chryslerov model.

Strateškim planom za američki Chrysler, koji je izvršni direktor Fiata i Chryslera Sergio Markione predstavio u studenome 2009. godine, previđeno je da Fiat izrađuje jedan model za američku robnu marku Chrysler. To vozilo sada je poznato kao B-automobil i trebalo bi biti lansirano  2013. godine.

Zapadna Europa će najvjerojatnije dobiti drugi model koji će se izrađivati u Srbiji - manje kompaktno vozilo s petoro vrata u segmentu između malog automobila panda i modela grande punto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije